Ukrayna sonrası BM'nin Suriye endişesi

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen, "Ukrayna'daki mevcut askeri operasyonların arka planında, olduğundan daha zor gerçekleşebileceğinden açıkçası çok endişeliyim." ifadesini kullandı.​​​​​​​

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2022 22:34 GÜNCELLEME 25.02.2022 22:34 DÜNYA
Ukrayna sonrası BM'nin Suriye endişesi
Ukrayna sonrası BM'nin Suriye endişesi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Rusya'nın Ukrayna'daki mevcut askeri operasyonlarının Suriye krizinin barışçıl çözüme ulaşmasını zorlaştıracağından endişe duyduğunu söyledi.

Pedersen, Orta Doğu gündemiyle toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının 7'ncisinin BM'nin desteği ile 21 Mart'ta Cenevre'de yapılacağını belirten Pederson, tarafların siyasi geçişi sağlamak ve BM gözetiminde özgür ve adil seçimler yapmak için bir araya getirilmesini talep etti.

Pedersen, "​​Bunu ilerletmek için gereken yapıcı uluslararası diplomasinin, Ukrayna'daki mevcut askeri operasyonların arka planında, olduğundan daha zor gerçekleşebileceğinden açıkçası çok endişeliyim." ifadesini kullandı.

SURİYE ANAYASA KOMİTESİ GÖRÜŞMELERİ

Suriye'deki kaosu sona erdirmeye yönelik siyasi çözüm arayışlarının en önemli halkasını Suriye Anayasa Komitesi görüşmeleri oluşturuyor.

150 üyenin katılımıyla 30 Ekim 2019'da başlayan ve 1 Kasım 2019'da sona eren açılış toplantılarının ardından Suriye Anayasa Komitesinin "Küçük Grup" diye adlandırılan 45 kişilik yazım kurulu, ekim 2021'de BM Cenevre Ofisi'nde altıncı tur görüşmelerini gerçekleştirmişti.

Altıncı tur toplantıların ardından Pedersen, "büyük hayal kırıklığı" yaşadığını dile getirmiş, ilk kez isim vererek Esed rejimini suçlamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ihracatını AB-D'den Asya ve Afrika bölgesine kaydırmalı, ihracatımızın çoğunu AB'ye yaptığımız için ekonomik ambargo korkusuyla Yunanistan gibi çapulcu ülkelere gerektiği cevabı veremiyoruz, Misak-ı Milli topraklarımızı bu ekonomik ambargo korkusu yüzünden geri alamıyoruz. Türkiye'de misak-ı milli sınırlarını acil ilhak etmeli. Böylece enerji sorunu da ortadan kalkar. Her sene 50 milyar dolar döviz enerji için yurt dışına çıkmak zorunda kalmaz, biz kendi hakkımız olanı almıyoruz yanı başımızda pkk/ypg teröristleri hakkımız olanı gasp edip para kazanıyor üstüne bize saldırıyor çaldıkları ileee.
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    BM Aklınca hedef mi gösteriyor.?
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR