İsveç ve Finlandiya'dan Rusya'ya NATO cevabı

İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, İsveç'in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirterek NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2022 02:08 GÜNCELLEME 26.02.2022 02:10 DÜNYA
İsveç ve Finlandiya'dan Rusya'ya NATO cevabı
İsveç ve Finlandiya'dan Rusya'ya NATO cevabı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın "Finlandiya ve İsveç'in öncelikle bir askeri blok olan NATO'ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır." sözlerine İsveç'ten cevap geldi.

Başbakan Andersson yaptığı açıklamada, İsveç'in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirtti. NATO'ya girmeyi düşünmediklerini aktaran Andersson, Rusya'nın İsveç sınırlarında endişe verecek bir tehdidinin ve askeri hareketliliğinin olmadığını ifade etti.

FİNLANDİYA'DAN AÇIKLAMA

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Finlandiya'da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın "Ukrayna'daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini" söyledi. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı ise "NATO'ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya'ya kapılar açık" açıklaması yapmıştı.

Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi'ne katılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Arif olan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya şakaya gelmez. ABD yanındaki haydut devletler Suriye Libya ırak gibi olur zannettiler. Rusya kafaya takarsa 25dakika içinde ABD yi nükleer süpersonic füze ile vurabiliyor. Yani savaş başkasının toprağında değil bizzat ABD toprağında devam eder. 20dakikada İngiltere yi vurabiliyor. Bütün dünyada toplam 4.500 nükleer bomba var. Tek başına rusyada 5.500 tane var. ABD İngiltere Fransa bu 3 ülke 24 saat içinde yok olur.
    Cevapla
  • jakaka 2 yıl önce Şikayet Et
    vay be kraldan çok kralcılar sizi şu açıklamalarda ki heyecana bakın Allah basiret nasib etsin Arif olmak zor zanaat.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    hahaha Yusuf Yusuf durumları :)
    Cevapla
  • TÜRKO 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey kurban olduğum Allah'ım zalimlere en iyi cezayı muhakkak SEN vereceksin...
    Cevapla
  • orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    ah yusuf ah... :-)
    Cevapla
  • @rom@ 2 yıl önce Şikayet Et
    korku böyle bir şey işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR