CBS News, İstanbul hatası için Türkiye'den özür diledi

ABD menşeli CBS News televizyonu, İstanbul'un Yunanistan toprağı gibi gösterilmesi nedeniyle özür diledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2022 11:54 GÜNCELLEME 02.03.2022 16:37 DÜNYA
CBS News, İstanbul hatası için Türkiye'den özür diledi
CBS News, İstanbul hatası için Türkiye'den özür diledi

İlk olarak TURK DEGS tarafından gündeme getirilen ABD'li CBS televizyonunun skandal İstanbul haritasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, CBS News kanal yönetimi, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haberinde gösterilen bir haritadaki Türkiye ve İstanbul'a ilişkin yanlışı nedeniyle özür diledi.

Kanal yönetiminin özür yazısında şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul'u Türkiye'nin değil, yanlış bir şekilde Yunanistan'ın parçası olarak gösteren bu grafik, yapılan hatanın dikkatimize getirildiği anda düzeltilmiştir.

Tüm haberlerimizde doğruluk ilkesine bağlı kalıyoruz ve gelecekte böyle bir hatanın tekrarlanmaması için yayın süreçlerimizi tekrar gözden geçireceğiz.

Bize ulaştığınız ve CBS News adına sizden özür dileme imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CBS News'in Rus savaş gemilerinin Boğazlardan geçişine dair bir haberinde; İstanbul'u Yunanistan toprağı gibi göstererek dezenformasyon faaliyetinde bulunması üzerine; bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesini ve gerekli izahatın yapılmasını istemişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • HAKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Cbs kimin iti hain kanal bizde o zaman sizin ülkeyi bizim diyemi sunanım
    Cevapla
  • Cin 2 yıl önce Şikayet Et
    Atina yı türk toprağı diye gösterin ödeşelim
    Cevapla
  • akıl&fikir 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul iş çıkışı trafiğiyle bile yer sizi adam olun
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Klasik kanı bozuklar
    Cevapla
  • Selami 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden Türkiye yetkilileri şu cümleleri kullanamıyor lar İstanbul Bizans'ın başkentiydi 600 yıl önce biz onları yıkıp aldık Ege'nin doğusunda yer alan devamı olan yarımada ve Adalar daha 150-200 yıl önce hepsi Bizim di Yüzyıllar boyunca Avrupa'da Esenlik içinde barış içinde yaşayan bugün hala o günlerin özlemini duyan topraklarımızı masum halklarımızı yeniden alacağız ve bir gün New York'u da fethedeceğiz ne onu fethedenler de çok güzel insanlar olacak ister Türkiye'den Cezayir'den ortadoğu'dan Güney Asya'dan isterse ABD'nin içinden çıksın o Fatihler de çok güzel insanlar olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR