Malta'dan Rusya ve Belarus vatandaşlarına pasaport resti

Malta, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla yaşanan son gelişmeler doğrultusunda Rusya ve Belarus vatandaşlarının, yatırım karşılığında ikamet ve vatandaşlık programını askıya aldığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2022 20:43 GÜNCELLEME 02.03.2022 21:06 DÜNYA
Malta'dan Rusya ve Belarus vatandaşlarına pasaport resti
Malta'dan Rusya ve Belarus vatandaşlarına pasaport resti

Malta Vatandaşlık ve Topluluklar Parlamento Sekreterliğinden yapılan açıklamada, topluluk, kimlik ve ikamet işlerine bakan ilgili kurumların Ukrayna'daki durumu yakından takip ettiği belirtilerek, mevcut son gelişmeler çerçevesinde Rusya ve Belarus vatandaşlarının yatırım karşılığında vatandaşlık programından yararlanabilmesinin ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığı ifade edildi.

Söz konusu askıya alma kararının, yatırım yoluyla vatandaşlık alma programı dışında yine yatırım yoluyla oturum izni için de geçerli olduğu kaydedildi.

Malta, 2014'ten beri Avrupa Birliği (AB) içinde tartışmalara yol açsa da devlet fonlarına yatırım karşılığında yabancılara, vatandaşlık ve Malta pasaportu sağlıyordu.

"Altın Pasaport" adıyla bilinen programla yaklaşık 1 milyon avro civarındaki meblağ karşılığında başvuran bir yabancı, Malta pasaportu edinebiliyor, dolayısıyla AB vatandaşı haline geliyordu.

Malta basınındaki haberlere göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında Malta'da Robert Abela liderliğindeki İşçi Partisi hükümeti, bir süredir farklı kesimlerden gelen bu programın Rus ve Belarus vatandaşları için durdurulması talepleriyle karşılaşıyordu.

Ana muhalefetteki Milliyetçi Parti (PN) de yaptığı açıklamayla Başbakan Abela'nın bu kararı, başkaları bunu dile getirmeden önce yapması gerektiğini ancak bunu daha önce yapmadığını belirtti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR