ABD'li senatör Lindsey Graham'dan 'Putin'i öldürün' çağrısı

ABD'nin dünya çapında da en tanınmış senatörlerinden biri olan Lindsey Graham, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast düzenleme mesajı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2022 06:14 GÜNCELLEME 05.03.2022 12:41 DÜNYA
ABD'li senatör Lindsey Graham'dan 'Putin'i öldürün' çağrısı
ABD'li senatör Lindsey Graham'dan 'Putin'i öldürün' çağrısı

Rusya;'nın Ukrayna işgali 9'uncu gününe girerken, ABD'li Senatör Lindsey Graham'dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast düzenleme çağrısı yaptı.

Graham paylaşımlarında, Roma İmparatoru Julius Caesar'a ihanet eden Brütüs ve Adolf Hitler'e suikast girişiminde bulunan Albay Claus von Stauffenberg'e atıfta bulundu.

"YOK MU BUNU YAPACAK BİR BRÜTÜS?"

Sosyal medya hesabı Twitter'dan iki mesaj yayımlayan Graham; ilkinde, "Rusya'da bir Brütüs yok mu? Rus ordusunda başarılı bir 'Albay Stauffenberg' yok mu? Bunun sona ermesinin tek yolu Rusya'daki birinin bu adamı ortadan kaldırması. Ülkenize ve dünyaya büyük bir hizmet yapmış olursunuz" dedi.

"BI SADECE RUS HALKI YAPABİLİR"

İkinci bir mesaj daha paylaşan ABD'li senatör; "Bunu sadece Rus halkı yapabilir. Söylemesi kolay ama yapması zor. Hayatınızın geri kalanında karanlıkta yaşamak, dünyanın geri kalanından yoksulluk içinde tecrit edilmek istemiyorsanız, bunun için adım atmalısınız" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA İÇİN ÇOK İYİ BİR ŞEY YAPMIŞ OLUR"

FOX News televizyonunun canlı yayınına da katılan Graham, burada da suikast çağrısını yineledi. Graham, Putin'in suikastini gerçekleştirecek kişinin hem Rusya için hem de dünya için "çok iyi bir hizmet" sağlamış olacağını dile getirdi.

RUSYA İZAHAT İSTEDİ

Graham'ın sözlerine tepki gösteren Rusya ABD Büyükelçiliği, Washington'ın bu ifadelere açıklama getirmesi ve kınamasını istedi.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Graham'ın birilerinin Putin'i öldürmesini isteyen sözlerine atıfta bulunarak, senatörün akıl sağlığını sorguladı ve sarhoş olduğunu söyledi. Peskov, "Maalesef, böylesine aşırı gergin bir atmosferde, Rus düşmanlığının histerik bir tırmanışı var. Bu günlerde herkes ayık kalmayı başaramıyor, hatta çoğu aklını yitiriyor" diye ekledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 173 TÜMÜ
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin Graham'dan daha temiz yüzlü duruyor. Ukrayna sivil trajedisi olmasa(ordusu yok,silahı az,kıyıda kaldı,birde akrabalık bağı) Putin'e karşı tavır almayız.Batı,Rusya'ya verdiği sözü tutmadı.Küresel oligarşinin şantajcı jandarması ABD'ye karşı Türkiye'nin gönlü ve yeri,Ukrayna meselesi fazla kırıp dökmeden ve halka eziyet vermeden hemen halledilmesi şartı ile Putin'in yanıdır.Bizimle birlikte Türk cumhuriyetler de Çin'e karşı Rusya'nın sırtını koruma altına aldığı an,iki ülkeyi kimse tutamaz.ABD,Çin handikapını kendi halletmek zorunda,Tayyib'in bunu hemen Putin'e iletmesi şart. Putin bunun böyle olduğunu bilsin.NATO içinde denge unsuru olmaya devam etmemizin bir mahzuru yok.
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd kennedy lincoln gibi baskanlari bu kafayla oldurdu
    Cevapla
  • Hacker 2 yıl önce Şikayet Et
    Diburun yiyen bir abd li gitsin yapsın. Delikanlı görelim
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD için desene
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat etsinde ,rusya ona bir suikat hazırlamasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR