Almanya kabul edeceği Ukraynalı mülteci sayısını açıkladı

Almanya, Rus saldırısından Moldova'ya kaçan 2 bin 500 Ukraynalı mülteciyi kabul edeceğini açıkladı. BM Rusya'nın saldırılarından bu yana Ukrayna'dan kaçan mültecilerin sayısının 2,5 milyonu aştığını açıklamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2022 20:04 GÜNCELLEME 13.03.2022 01:46 DÜNYA
Almanya kabul edeceği Ukraynalı mülteci sayısını açıkladı
Almanya kabul edeceği Ukraynalı mülteci sayısını açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Ukraynalı siviller de ülkeden ayrılmaya devam ediyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Moldovalı mevkidaşı Nico Popescu ile görüşmesinin ardından Rus saldırısından kaçan Ukraynalı mültecilere yönelik açıklama yaptı. Baerbock, "Ukrayna'daki Rus saldırısından kaçan 2 bin 500 Ukraynalı mülteciyi kabul edeceğiz. Almanya, Ukrayna'dan gelen mültecilere yardım etmeye kararlı. Ukraynalı mültecileri, Romanya üzerinden Almanya'ya otobüsle getirmek için özellikle bir insani koridor kurulacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarına 24 Şubat tarihinde başlattığı saldırılardan bu yana Ukrayna'dan kaçan mültecilerin sayısının 2,5 milyonu aştığı açıklanmıştı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • bilall 2 yıl önce Şikayet Et
    herhalde bizim Ülkemizdeki mültecilerin aylık doğum sayısı bundan fazladır
    Cevapla
  • ibrahim dekn 2 yıl önce Şikayet Et
    hem faşist hem ayrımcı beyni küçük kendini ahi ırk sanan mahlukşar.hani mavi göz sarışın neoldu?çokmu geldi... size rusya dalsa kılımızı kıpırdatmamamız lazım.ama ukrayna başka.
    Cevapla
  • gerçekten 2 yıl önce Şikayet Et
    dalga mi geciosun almanya isminin hakkini ver Turkiye bile simdiden 25bin aldi polonya ya milyon kisi gitti dalga gecer gibi 2500 kisi diyorsun insallah yarin oburgun ruslar sana girer de senin halkini da komsu ulkeler sayiyla alirlar 900 kisi 1000 kisi diye hakediyorsunuz cunku kacacak yer arayacaksiniz
    Cevapla
  • İstanbul-18 2 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde 3 sıfır eksik yazıldı. Terbiyesizler 84 milyon nüfuslu dünyanın en zengin ülkelerinden biri, dalga geçer gibi 2500 mülteci alacağız diyor. Onlarıda alırken diploma ve kariyer meslekli olanları seçerek alırlar. İnşaallah bir gün o insanların düştüğü duruma sizde düşersiniz.
    Cevapla
  • Şahin gözü 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi işin zor alaman bak moldavyaya sor ukraynalilardan memnunmuymuşlar hehehe Alacagin cevap belki fikrini değistirir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR