Putin işgal sonrası ilk kez halkın karşısında! Başlattığı savaşın nedenini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana ilk defa halkın karşısına geçerek hitap etti. Putin, Ukrayna'ya yönelik operasyonların nedenini ve hedeflerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2022 09:06 GÜNCELLEME 19.03.2022 09:37 DÜNYA
Putin işgal sonrası ilk kez halkın karşısında! Başlattığı savaşın nedenini açıkladı
Putin işgal sonrası ilk kez halkın karşısında! Başlattığı savaşın nedenini açıkladı

Kırım'ın yasa dışı ilhakının 8'inci yılı nedeniyle başkent Moskova'da Lujniki stadında düzenlenen etkinliğe katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana ilk defa halka hitap gerçekleştirdi.

Putin'in konuşmasını Rusya'daki bütün televizyonlar canlı verdi. Canlı yayın esnasında Putin'in yaklaşık 6 dakikalık konuşmasının son saniyelerinde kesinti yaşandı. Konuşma tamamlanmadan programın konser kısmı ekranda belirdi.

SAVAŞIN NEDENİNİ VE HEDEFİNİ AÇIKLADI

Putin, yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın Donbass bölgesinde yaşayanlara blokaj yapıldığını ve saldırılar düzenlendiğini ileri sürerek, "Bu insanların acılar ve soykırımdan kurtarılması, Donbass ve Ukrayna'da başlattığımız askeri operasyonların nedeni ve hedefidir" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını ifade etti.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Tarla Faresi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşı şimdi mi başladı sanıyorsunuz! Şimdi bu savaş biter mi sanıyorsunuz! Bu savaş Putin in savaşı mı sanıyorsunuz! Bunlar sadece fragman, savaş herkese gelene kadar herkes barışın tadını çıkarsın!
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızarak kalkan zararla oturur.şehirleri kasabaları köyleri hedefe almışsın.yok donbasta soykırımdan bahsediyorsun.koca bir yalan.ukraynayı zorluyorsun donbası tanı kırım benim.yok burası rus toprağı.ukraynalılarda rus asıllı değilmi.rusların yaşadığı toprağı al.burası rus toprağı de.bunasıl bir çelişki.hipersonik silahlara sıra geldi.karşılığıda olacaktır.ingiliz yumurtladı yeni silahlar verecem diye.rusyada karşılığını gösterdi.bu batı .ipiyle kuyuya inilmez.osmanlıyıda ruslara yada tersi kışkırtan bu zalim batı değilmi.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    dili anlamadığınız için fark etmemişsiniz. tribünlerden küfür ıslık hakaret gırla gidiyor. yarım bırakıp kaçtı
    Cevapla
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman askerlerini donbass a yigacaktin donbass i koruyacaktin ukraynaya girip coluk cocuk yaşlı öldürmeyecektin katil putin
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Karizma yav Aslanım benim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR