ABD'li fast-food devi Burger King şaşırttı: Rusya’daki restoranlarımızı "kapatamıyoruz"

ABD merkezli fast-food lokantalar zinciri Burger King, Rusya’daki faaliyetlerini durdurmak istediğini ancak Rus ortaklarının reddetmesi nedeniyle restoranlarını kapatamadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2022 20:21 GÜNCELLEME 20.03.2022 11:01 DÜNYA
ABD'li fast-food devi Burger King şaşırttı: Rusya’daki restoranlarımızı "kapatamıyoruz"
ABD'li fast-food devi Burger King şaşırttı: Rusya’daki restoranlarımızı "kapatamıyoruz"

Burger King markasını bünyesinde barındıran Restaurant Brands International'dan (RBI) yapılan yazılı açıklamada, şirketin Rus pazarında üç farklı ortakla 800 restoran işlettiği belirtildi.

"İŞLETMEDEKİ PAYIMIZI ELDEN ÇIKARMAK İÇİN SÜRECİ BAŞLATTIK"

RBI’ın, söz konusu ortaklarla iş birliğini sonlandırmak istediğine işaret edilen açıklamada, "İşletmedeki payımızı elden çıkarmak için süreci başlattık. Bunu hemen yapmak istesek de anlaşmalarımız nedeniyle bu biraz zaman alacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Rusya’daki Burger King restoranlarının kapatılması için de ilgili ortaklarla temasa geçildiği ancak bunun reddedildiği belirtildi.

Bir başka restoran zinciri McDonald's, Rusya'daki faaliyetlerini durdurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Savas cikar,senin icin olsun insanlar ,denizler otesinden,silah yardimi yap,pkkypgye onlar osun Irak Afgan Suriye Yemen Filistin Ukrayna….halklarî olsun.sen fastfoodlarini dusun coni savasi kizistir yunanli da senin icin olmeye hazir.topraklarina yigdigin onca silah ne icin¿insanlik sucu isleyen coni bir gun masken dusecek…
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkeleri ABD nin kuklası olmuş,lüks yaşayanlar ve ekmek arayanlar..üstelik lüks yetmiyor para için savaş çıkartıp insanları öldürüyorlar maalesef.
    Cevapla
  • Fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulen sen kapatıyorum dersen kim engel olabilir rus ortaklar reddetmişmiş
    Cevapla
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    kapitalist amerikalı. bi bahane bulur. Irak ve İran için de aynı şeyi yaptılar. bize ambago koydular, kendileri ticarete devam ettiler.
    Cevapla
  • Mahzun 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim bulunduğum yerde kimsenin bulunmasını istemiyorum.Bak İRAN A guya Ambargo var.Ama mağazalarda ABD mallari var.Adamlar işi biliyor.Kendinden başkasini tanimazlar.Bizdeki PİYONLAR uyanin....Hani Hava sahamız kapatalim,Rusyaya almayalim,satmayalim,diyenler.UYANİN yeni dünya düzeni kuruluyor.KURULACAK..vesselam.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR