Hiroşima eski Belediye Başkanı'ndan dünyaya 'nükleer' çağrısı

ABD'nin 1945'te attığı nükleer bombaları anımsatarak mağdurların "canlı cehennemi yaşamaya" maruz kaldığına vurgu yapan Akiba, dünya liderlerinin nükleer bir saldırının yol açacağı hasarı gözlemlemek için iki şehri ziyaret etmelerini istedi

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2022 11:45 GÜNCELLEME 20.03.2022 11:45 DÜNYA
Hiroşima eski Belediye Başkanı'ndan dünyaya 'nükleer' çağrısı
Hiroşima eski Belediye Başkanı'ndan dünyaya 'nükleer' çağrısı

Hiroşima eski Belediye Başkanı Akiba Tadatoşi, Ukrayna'ya açtığı savaşta Rusya'ya "nükleer silah kullanmama" çağrısı yaptı.

Akiba, ay başında kamuoyunda imzaya açtığı "liderlerin Ukrayna'da nükleer silaha başvurmamalarını isteyen" dilekçesi sonrası basınla buluştu.

Japonya Dış Muhabirler Kulübündeki (FCCJ) toplantıda Akiba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidine tepki gösterdi.

ABD'nin 1945'te Hiroşima ve Nagazaki'ye attığı nükleer bombaları anımsatan Akiba, mağdurların "canlı cehennemi yaşamaya" maruz kaldığını söyledi.

Dünya liderlerinden, "nükleer bir saldırının yol açacağı hasarın gözlemlenmesi için iki şehri ziyaret etmelerini" isteyen Akiba, ülkesine de seslendi.

Akiba, Ekim 2021 seçimlerinde Hiroşima seçim bölgesinden meclise giren Japonya Başbakanı Kişida Fumio'ya "liderleri ikna et" çağrısında bulundu.

Kişida'dan, Putin dahil dünya liderleriyle bir araya gelmesini talep eden Akiba, atom bombası mağdurlarının inançlarını, muhataplarına aktarmasını istedi.

1 Mart'ta duyurduğu dilekçesi şimdiye dek 95 bin imzaya yaklaşan Akiba, 1999-2011 döneminde Hiroşima Belediye Başkanlığı yapmıştı.

YORUMLAR 2
  • 4321 2 yıl önce Şikayet Et
    japonyanın lanet tarihi için işgal ettiği hiçbir ülkeden ne kadar kabahatli olduklarını japonlar sötlemiyor allah kaponyaya islamı nasip etsin amin
    Cevapla
  • CABBAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Tahminin,ki İnşaallah olmaz böyle bir şey ama, japon,ya istihbaratı veya savaşın gidiş durumuna göre,Putin, in nükleer silah kullanacağı kanaatinde.Bundan dolayı uyarıyor.Zira Rusya geri adım atarsa,dünya bir daha Rusya,nın askeri süper gücünden bahsetmeyecek basit bir güç konumuna düşecek.Bu sebepten Rusya son çare nükleer silah kullanır.Abd,ingiltere,almanya gibi ülkeler deli gibi silah ve savunma-saldırı silah,füze yardımı yapıyor ukraynaya.Rusya,doğal olarak kısmi de olsa nato ile savaşıyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR