Rusya ve Ukrayna, Türkiye’de görüşecek! Tarih belli oldu

Son dakika haberi... Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde Kiev Yönetimi'ni temsil eden David Arakhamai, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 28-29 Mart'ta heyetlerin Türkiye'de yüz yüze görüşeceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2022 18:21 GÜNCELLEME 28.03.2022 00:53 DÜNYA
Rusya ve Ukrayna, Türkiye’de görüşecek! Tarih belli oldu
Rusya ve Ukrayna, Türkiye’de görüşecek! Tarih belli oldu

Rusya'nın Ukrayna işgali 32. gününe girdi. Yoğun çatışmalar devam ederken Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde olumlu gelişmeler yaşanıyor.

SIRADAKİ GÖRÜŞME TÜRKİYE'DE

Ukrayna’nın müzakere heyetinde yer alan parlamento üyesi David Arakhamia sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılacağı duyurarak, “Bugün videokonferans yoluyla yapılan müzakerelerde, bir sonraki turun yüz yüze olarak 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Ayrıntılar daha sonra gelecek" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna işgali 32. gününde! Bilanço açıklandıRusya'nın Ukrayna işgali 32. gününde! Bilanço açıklandı

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky ise yaptığı açıklamada, "Bugün Ukrayna tarafı ile videokonferans yoluyla yapılan görüşmelerde bir sonraki turun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze gerçekleşmesi kararı alındı" dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin birkaç turu Belarus’un Brest bölgesinde yüz yüze yapılmış ardından görüşmelerin çevrimiçi olarak devam etmesi kararı alınmıştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TARAFLARIN TÜRKİYE’YE DUYDUĞU GÜVENİN SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin Türkiye'de bir araya geleceğini belirterek, "Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri neticesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri Türkiye’de bir araya gelecekler. Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz. Toplantıların kalıcı ateşkesle sonuçlanarak barışa vesile olmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: SAVAŞIN BİR AN ÖNCE SONA ERMESİ İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılacağını, müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişimlerinin devam edeceğini bildirdi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısı İstanbul'da yapılacak. Müzakerelerin ilerleme kaydetmesi ve savaşın bir an önce sona ermesi için girişim ve çabalarımız devam edecek."

YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Turizmci 07 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyse en azından geliyolar otel parası falan dovız bırakıyorlar anlaşamadan giderler gene
    Cevapla
  • süwari 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyüksün be ülkem TÜRKİYE
    Cevapla
  • (* . *) 2 yıl önce Şikayet Et
    Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. Bakara : 186
    Cevapla
  • (* . *) 2 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. Bakara : 185
    Cevapla
  • (* . *) 2 yıl önce Şikayet Et
    İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah'a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir. Bakara : 177
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR