Son dakika..Pakistan'da meclis feshedildi!

Son dakika haberi...Pakistan'da Cumhurbaşkanı Arif Alvi, erken seçim isteyen Başbakan İmran Han'ın çağrısı üzerine Meclisi feshetti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2022 11:52 GÜNCELLEME 03.04.2022 12:45 DÜNYA
Son dakika..Pakistan'da meclis feshedildi!
Son dakika..Pakistan'da meclis feshedildi!

Pakistan'da bugün, Başbakan İmran Han'a karşı güvensizlik oylaması, Meclis Başkan Yardımcısı tarafından reddedilmişti.

Gelişmenin ardından Han, Cumhurbaşkanı Arif Alvi’ye Ulusal Meclisi feshetmesi çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Alvi, söz konusu çağrıyı müteakip Meclisi feshetti.

"DEVLETE BAĞLILIK HER YURTTAŞIN TEMEL GÖREVİDİR"

Yerel basındaki haberlere göre, Cumhurbaşkanı Alvi, Başbakan Han’ın çağrısının ardından Meclisin feshedildiğine ilişkin resmi bildirim yaptı.

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakan Yardımcısı Faruk Habib, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 90 gün içerisinde seçimlerin yapılacağını duyurdu.

Han'a karşı güvensizlik oylaması, Meclis Başkan Yardımcısı Kasım Suri tarafından Anayasa'nın 5. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.

Anayasa'nın 5. maddesinde, "Devlete bağlılık her yurttaşın temel görevidir. Anayasa'ya ve yasalara itaat, nerede olursa olsun her vatandaşın ve Pakistan'daki diğer herkesin yükümlülüğüdür." ifadeleri yer alıyor.

BAŞBAKAN'A KARŞI GÜVENSİZLİK OYLAMASI

Han'a karşı güvensizlik oylaması önergesi, 28 Mart'ta ülkenin parlamentosunda 161 "evet" oyuyla kabul edilmişti.

Hükümetin ittifak kurduğu partilerin güvensizlik oylamasında muhaliflerin yanında yer alacağını açıklamasıyla Meclis üstünlüğü, muhalefet blokuna geçmişti.

Han, dün, ilgili güvensizlik oylamasına yönelik yaptığı açıklamada, "(Muhalefetin) Beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli yerli devlet başkanlarını iftira algı yalan komplu ile dusurup kendi masallarını satılmış haın lerı basa getirmek abd bu kadar teror ü besleyen yardım eden abd
    Cevapla
  • İhtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Burayı ingilizler karıştıryor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He he . Amerikayla savaşan memleketini savunan adamlar terörist he. Mandacı insan müsveddesi
    Cevapla
  • Ahmet Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'da taliban mı abdyle savaşıyor. Taliban Afganistan'a huzur mu getirdi. İnsanlari aç köpek gibi çalıştırıyorlar. Kızlarına zulmediyorlar. Bizim dinimiz kadina değer veren bir din. Peki sözüm ona seriat getirdik diyen taliban napıyor. Kızlara tecavüz ediyorlar onların okumalarını ilimle uğraşmalarını engelliyorlar. Peki pakistan napıyor acik elden bu teröristleri destekliyor. Unutma! PKK=HDP=PYD=DAEŞ=TALİBAN bunlarin hepsi ayni sadece isimleri degisik. En basta kafir olanlar bunlar. Ama sizin gibiler Allah diyene inaniyorsunuz. Kurani kerimde demiyor mu siz akletmez misiniz diye akletmez misin acaba
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD dünyanin en büyük Terör , katliamci, hain,sömürgeci,münafik vs vs ülkesidir !!! insaallah Rusya polonya ve baltikim ülkelerine saldirirda ABD dahil olursa zaten Cin, Rusya, K.Kore ABD yi insaallah Roket yagumuruna tutarlarda ABD siz dünya huzurlu bir dünya drr er memtir
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Şer güçler seçimlerde şaibe kampanyası organize edemeden seçimler tamamlanır inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR