Fransa'da başörtü yasağı seçim malzemesi oldu: Aşırı sağcı Le Pen'in İslam düşmanlığı

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun 10 Nisan'da düzenleneceği Fransa'da, aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin lideri ve cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, seçilmesi halinde başörtüsünü yasaklamak istediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2022 15:54 GÜNCELLEME 04.04.2022 15:55 DÜNYA
Fransa'da başörtü yasağı seçim malzemesi oldu: Aşırı sağcı Le Pen'in İslam düşmanlığı
Fransa'da başörtü yasağı seçim malzemesi oldu: Aşırı sağcı Le Pen'in İslam düşmanlığı

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı yarışı kızışıyor. Seçime yaklaştıkça adayların ırkçı ve İslamofobik vaatleri artıyor. Onlardan biri de Aşırı Sağcı Marine Le Pen.

"BAŞÖRTÜYÜ YASAKLAYACAĞIM"

BFM TV’de katıldığı bir programda skandal açıklamalara imza atan Le Pen"Kamusal alanda başörtüsünü yasaklamak istiyorum." dedi.

Okullarda başörtüsü takma yasağını genişletip kamusal alana yaymak istediğini söyleyen Le Pen, ayrıca göçün yasaklanmasıyla ilgili referandum yapacağını aktardı.

ZEMMOUR'DAN 1 MİLYON SIĞINMACIYI GÖNDERME VAADİ

Diğer aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour da seçilirse 1 milyon sığınmacıyı Fransa’dan sınır dışı edeceğini söyledi.

Zemmour France Info’da katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 5 yıllık görev süresince ülkeye 2 milyon sığınmacı getirdiğini ifade etti.

"Ben de 1 milyon yasa dışı, suçlu yabancı sığınmacıyı sınır dışı edeceğim." diyen Zemmour, çifte vatandaşlığı olan suçluların Fransız vatandaşlığını iptal etmeyi vadetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • Okuyucu Gözüyle 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastalıklı bir faşist zihniyet tüm Avrupa’yı pençesine almış. Bunlar sığınmacı göçmenler, Müslümanlar olmadan önce de yahudilere, Slav topluluklara aynı kini güdüp 2., 3. Sınıf insan muamelesi gösteriyorlardı. Cahilliğin bu şekli kıta Avrupa’sında yüzyıllardır kök salmış durumda. En gelişmiş dediğin ülkeler en aşırı ırkçı. ABD’de de aynı sakat zihniyet yerleşiktir. İnsanları ırkı, ten rengi ve dinine göre ayrım yapmak. Medeni denilen kültür aslında vahşetin temsilciliğini yapmış.
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    meymenetsiz marine..!
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki kazanirsan ciplak dolasmaya izin varmi
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en bilindik çıplaklar plajları zaten burda olduğu göz önüne alındığında ,çıplak dolaşabilirsin ancak başı kapalı hele başörtüsü ile zinhar olmaz.
    Cevapla
  • Kroo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede yasaklasın. Gitmesin kimse madem fransaya tüm işçi kesim Müslüman girer kendi tuvalet temizler . Ahahhaha milli takımlarinda Fransız yok bırakın yasaklasın daha ne
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu gibi aciklamalar yapan herkesin ölümü ibret verici oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR