Ukrayna'dan yeni dikkat çeken Türkiye açıklaması!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, barış için büyük çaba harcayan Türkiye'ye teşekkür eden Büyükelçi, "Türkiye'nin yardımlarıyla müzakereleri sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2022 06:19 GÜNCELLEME 06.04.2022 09:49 DÜNYA
Ukrayna'dan yeni dikkat çeken Türkiye açıklaması!
Ukrayna'dan yeni dikkat çeken Türkiye açıklaması!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, açıklamalarda bulundu. Bodnar, Rusya ve Ukrayna arasında 40 günü aşkın bir süredir devam eden savaşta gelinen son durumu yorumladı.

BUÇA: ÇAĞDAŞ DÜNYA İÇİN KORKUNÇ TABLO

Bodnar, Buça sokaklarında elleri bağlı öldürülmüş halde bulunan Ukraynalılara ait görüntüleri, "Buça, Rusya'nın Ukrayna topraklarında işlediği suçların, buzdağının zirvesidir. Orada gördüğümüz görüntüler çağdaş dünya için korkunç, dehşet verici bir tablodur." dedi.

Bodnar, "Rehine alınan insanlara sivillere yapılan bu insanlık dışı muameleler Rusya'nın bize ne kadar düşmanca davrandığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Buça'da ortaya çıkan görüntülerin Rusya ile yapılacak görüşmelerde önemli bir yere sahip olacağını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN YARDIMLARIYLA MÜZAKERELERİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bodnar, şöyle konuştu;

"Müzakerelerde ele alınacak en önemli konulardan birisi Buça olacak. Ukrayna'da işlenen suçlar için bunu işleyenler gerekli cezayı almalıdır. Savaş bittikten sonra, savaş sonrası normalleşme sürecinde sadece suçluların ilgili cezaları alması, aynı zamanda tazminatların ödenmesinden sonra Rusya'nın Putinsizleştirilmesi de yapılmalı. Tüm bu acılar, yaşadığımız şeyler müzakerenin yerini alamaz. Bu müzakere ne kadar zor olsa da Türkiye'nin yardımlarıyla bunu sürdüreceğimizi düşünüyorum."

"TÜRKİYE'DE DEVAM EDEBİLİR"

Vasyl Bodnar, liderler seviyesinde görüşme için şartların sağlanması gerektiğini söyledi.

Bodnar, "Yapılan müzakereler arasında Türkiye'deki müzakere en sonuç getirici toplantı olmuştu. Heyetler arasında sürdürülen çalışmalar Türkiye'de devam edebilir veya online devam edebilir. Diplomatik çabalar sürmeye devam ediyor. Fiilen, bazı isimlerle güçlendirilmiş müzakere heyetinin içeriği onaylandı. Devlet başkanları düzeyinde görüşmeyi organize etmek için özellikle heyetler Cumhurbaşkanlarımızın (Zelenskiy) imzalayacağı belge üzerinde mutabık kalmalı, oradaki başlıklar üzerinde mutabık kalmalı." dedi.

Ukraynalı Elçi Bodnar, çatışmaların yoğun yaşandığı Mariupol kentinden tahliyelerin denizden yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bodnar şunları söyledi;

"Kuşatma altındaki Ukrayna vatandaşlarının mümkün olduğunca tahliye edilebilmesi için her gün çalışıyoruz. Şu an deniz yoluyla tahliye işlemleri üzerinden çalışıyoruz ama bunun ayrıntılarını daha sonra görüşeceğiz."

"UKRAYNA'YI YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN TÜRKİYE'Yİ DAVET EDERİZ"

Büyükelçi Bodnar, savaş şartlarında bile olsa Ukraynalı çiftçilerin tarlalarını ekmeye devam ettiklerini de dile getirdi.

Bodnar, "Rus altındaki bombalar altında bile dünyayı nasıl besleyebiliriz diye düşünüyorlar. Şu anda savaş olmasına rağmen çiftçilerimiz ekimlerine başladı. Geleceği de düşünmek lazım. Ukrayna'yı yeniden inşaa edeceğiz, orada herkese bir iş düşecek. Ukrayna'yı yeniden inşaa etmek için Türkiye'den birçok şirketi de davet edeceğiz." mesajını verdi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Sinan Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin içi kaynıyor, vatandaş hastaneye gidemiyor her yeri yabancılar bastı, piyasa mafyaya simsara kaldı, sözde idam gelecekti daha bir çok vaatler nerede ben oy verdim hesap soruyorum. Arkadaş hastaneye gidemiyorum randevu alamıyorum doktorlar hastneden maaş alıyor işe gelmiyor birde özel hastanede çalışıyorlar neden hesap soruyorum neden. Böyle giderse HDP ye kendi elinizle başkanlığı teslim edeceksiniz uyumaya devam edin.
    Cevapla
  • Cesur Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel çetenin oyununa kışkırtmalarına sosyal medya ve diğer içimizdeki kartellerinin oyununu bozmalıyız reise ölümüne destek olmalıyız eger başarırsa canım ülkemizin önünde kimse duramaz enflasyon buhar olur gider yeterki başımızda kefeniyle dolaşcak kadar cesur reisimiz olsun.
    Cevapla
  • Gerçekci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede iyi şeylerde oldu faiz bu kadar enflasyona ragmen iyi durumda sistem degişinin sancılarını yaşıyoruz biraz daha sabrecegiz ki bir daha dolar üzerinden saldıramasınlar diye ya ölüm ya istiklal misali artık para babalarının para satıp yatma devrini bitirmeye çalışıyor devletimiz arkasında duralım destek olalım bugüne kadar kimsenin yapamadıgını yapmayı düşünenleri darbeyle idam ettirdikleri ya da suikastla öldürüyorlar ama uzun adam reis ugraşıyor yapmaya destek olalım harcamasınlar
    Cevapla
  • Hazne. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sıkışığız ama dünyaya bakıp insafsızca tayyip erdoğan ve partisini eleştirmiyorum. Dedemler ekmek parçasıyla çorbayla çanakkalede günlerce aylarca aç açıkta kaldı vatanıma sahip çıktı. Şimdi ELHAMDÜLİLLAH evimde pişen bir yemeyim var illa 10 çeşit olmasına gerek yok ki . Sabredip çalışacağız liyakata her zamankinden daha çok önem verip bu süreci hep beraber en güzel şekilde atlatacağız. Bu günler geçici.
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin tek caresi var dışa bağımlılįğa nokta koymak üretmek yoksa bunlar Dünyayı haraca bağladılar haberiniz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR