Türkiye F-16'ları alırsa Su-57'lerden vazgeçecek

Türkiye'nin ABD ile yaptığı F-35 anlaşmasının bozulmasının ardından, satın alınan uçakların yerine talep edilen F-16'lar için Washington yeşil ışık yaktı. Bu durum, Türkiye'nin Rus Su-57'lerinden vazgeçmesine neden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2022 17:21 GÜNCELLEME 11.04.2022 17:36 DÜNYA
Türkiye F-16'ları alırsa Su-57'lerden vazgeçecek
Türkiye F-16'ları alırsa Su-57'lerden vazgeçecek

Türkiye, Rus S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD ile ters düşmüş, yapımında kilit rolde bulunduğu F-3 projesinden çıkartılmış, bu da yetmezmiş gibi bir de satın aldığı F-35'leri verilmemişti. ABD ile yaşanan bu sürtüşmeli zemin şimdilik uzlaşı ve diplomasi masasına taşınırken, Ankara, verilmeyen F-35'lere karşılık Washington'dan F-16 savaş uçağı talep etti.

F-16'LAR İÇİN YEŞİL IŞIK YANDI

ABD ile Türkiye arasında yürütülen görüşmeler devam ederken, geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında yürütülen diplomasi trafiğinde gelinen son aşamaya ilişkin bilgilendirmeyi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar duyurmuştu. Bakan Akar görüşmelerin olumlu bir zeminde sürdüğünü ifade ederken F-16'ların alınabilmesi açısından kongre onayına gidileceğini ifade etmişti.

F-35 YERİNE ALINACAK

Yeni nesil savaş uçağı F-35'lerin yerine hem envanterdeki sayıyı artırmak hem de filodaki F-16'ların modernizasyonu için talep edilen uçaklar, Türkiye açısından önem arz ediyor. Özellikle iki ülke arasındaki konuların en önünde gelen bu meseleyle ilgili görüşmeler devam ederken, ABD menşeli jetlerin alınması durumunda; bir dönem F-35'e alternatif olarak gündeme gelen Su-57 savaş uçağı da Türkiye'nin gündeminden tamamıyla çıkacak.

SU-57 DEFTERİ KAPANACAK

Türkiye; ABD'nin 40 adet F-16 Blok 70 ile 80 adet savaş uçağının modernizasyonu için kit satın alma talebine olumlu yanıt vermesi halinde aralarında Rus SU-57'nin de bulunduğu yeni nesil savaş uçağı temin seçeneklerini gündemi dışına alacak.

Milli Muharip Savaş Uçağı (MMU/TF-X) envantere alınana kadar hava-hava muharabesinde oluşabilecek zaafiyetin önüne geçmeyi planlayan Türkiye, bu durumu 120 adet F-16 Blok 70 uçağı ile kapatmayı hedefliyor.

YORUMLAR 149 TÜMÜ
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli uçağımız çıkana kadar açığı kapatmak şart hangisi olursa olsun yeterki zayıf olmayalım yoksa vatanımıza göz dikmiş itlerin sayısı çok fazla
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar SU 57 konusunda fena çuvalladı bu analiz gerçeklikten çok uzak
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ucagimiza Yatirim yapalim Amerikaya 120 Tane Devasa Ucak Parasi Verecegimize Bu Parayi yerli Milli Ucagimiza yatirim yapalim Daha iyi Olur AMETIKAYA RUSYA YA VERILECEK TEK KURUS YOK ONLAR PKK YI YPG YI FETÖYÜ BESLIYO KORJYOLAR ÜSDÜNEDE AMERIKAYA RUSYA YA AFERIN PARASIMI VERECEZ HEE
    Cevapla
  • Abbas Aga 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 e verdiğimiz paralarla oluyor bunlar. Yoksa amarikan haydut parayada çöker
    Cevapla
  • derin devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    parasını isteyin. F16 biz ürettik zaten. eski model olsun. bizim olsun.yeni yazılımla ABD sistemlerinin kilitlemesinden kurtaran mühendisi katledip psikolojik sorunu vardı. (FETÖ Savcısı) konularını unutmayalım. bunlar verse bile uçuşuna engel koyar. stratejik düşünelim.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlaması güç niye vazgeçsin ki; Bilakis ELEKTRONİK SİSTEMLERİ için dış tedarik yapamayacak RUSLARIN ortak arayacağı bir dönem, Türkiye nin F 16 talebi ile sıkışan MERİCANLARIN, CAATSA konusunda adım atmadığı taktirde Türkiye nin olası en kuvvetli hareket tarzı RUS HAVACILIK ve UZAY SANAYİ ile TÜRK havacılık ve uzay sanayii arasında ORTAKLIK ve ORTAK üretim demek. UKRAYNA daki tesisler tamamen imha edildi ise YENİ TESİS kurulacak adres ve YAPTIRIMLARI delecek ROTA TÜRKİYE. Bu haber değil aba altından sopa, bak yaparım haaa duruşu. Veya Biz F 16 vereceğiz biraz bekle oyalaması ve zaman kazanma taktiği ile RUSLARIN önünü tıkamak ve başka tarafa (HİNDİSTAN ile ortak üretim) sevk etmektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR