Macron Biden'la ters düştü: Ukrayna'da yaşananlar soykırım değil

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron; yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını "soykırım" olarak adlandırmayı reddederek, Rus ve Ukraynalıları "kardeş" olarak nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2022 12:47 GÜNCELLEME 13.04.2022 13:02 DÜNYA
Macron Biden'la ters düştü: Ukrayna'da yaşananlar soykırım değil
Macron Biden'la ters düştü: Ukrayna'da yaşananlar soykırım değil

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ABD Başkanı Joe Biden'ın "soykırım" olarak nitelendirmesinin ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron konu hakkında açıklamada bulundu.

Macron verdiği röportajda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırının "soykırım" olarak nitelendiremeyeceğini belirterek, "Bugün bu tür terimlere dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü Ruslar ve Ukraynalılar kardeştir" dedi.

Biden'dan Putin'e ağır suçlama! İlk kez bu ifadeyi kullandıBiden Ukrayna'da yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi

Macron açıklamasında, "Bu savaşı durdurmak ve barışı yeniden inşa etmek için elimden geldiğince denemeye devam etmek istiyorum. Bu tarz söylemlerin barışa hizmet ettiğinden emin değilim. Rusya'nın saldırıları hakkında durumun kabul edilemez olduğu ve savaş suçu olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da eşi benzeri olmayan bir savaş suçu yaşandığını belirten Macron, "Rusya tek taraflı olarak son derece acımasız bir savaş başlattı. Rus ordusunun savaş suçu işlediği tespit edildi ve şimdi sorumluları bulmamız gerekiyor" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Cemil Zengin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Kaddafi Rusya ile 3 milyar dolar silah antlaşması yapmıştı ... Buna karşılık cevap uzun sürmedi.. Yıllar Önce Rahmetli Adnan Menderes ' in Moskova ya gitmesine engel olma girişimleri ve hatta londra da uçağının düşürülmesi .. Son birkaç yılda Cumhurbaşkanımızın Rusya ile olan ikili ilişkilerinin gayet iyi düzeyde olması , Abd ve Batı ' nın bize uyguladığı sert yaptırımlar , 6 ' lı muhalefetin Batı elçileriyle olan sıkı iş birlikleri , Özellikle Akşener' in 27 şubat Abd ziyareti ve daha birçoğu... Bu savaş birçok savaşın başlangıcıdır..
    Cevapla
  • Cemil Zengin 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron , Savaşın başından beri Biden üzerinden kendi iç siyasetine oynamakta... Kendisini barış sevdalısı gösterip seçmeninden oy peşinde.. Aslında Abd , Macron ' nun kazanmasını istemekte.. Ortada karşılıklı paslaşma mevcut.. Abd ' le pen ' nin katiyen seçilmesine karşıdır... Amerika her zaman Rusya, Türkiye, Pakistan ve diğer Asya ülkelerinde uzun yıllar iktidarda olan başkanlardan yana kâtı tutum sergilemekte ve bunu birçok sebepleri mevcuttur... Kaddafi uzun yıllar Libya yı yönetti.. Tâ ki Libya ' nın Avrupa daki bankalarda bulunan parasını Türkiyemiz gibi yada diğer ülkelere transfer niyeti açığa çıktığında Abd ve Fransa gardını aldı..
    Cevapla
  • Uzun Masa :)) 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzun'mu olsun, Kısa mı olsun... Uzun masa Dansözü Macron tercihini yaptı gibi :))
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu “soykırım kararını sadece ABD mi verebiliyor?? Kızılderili soykırımı? Japonya Nagazaki ve Hiroşima'ya atılan atom bombaları ile soykırım? Kendi yıktığı ikiz kuleler bahanesi ile "Haçlı savaşımız başlıyorr "naraları atarak Irak'ta ve Afganistan'da soykırım? (Ebu Gureyb, Felluce, Quantanamo'da elektrik verdiği, köpeklere ısırttığı, öldürdüğü zavallı insanları üstüste koyup yanlarında PURO içerken resim cektiren CONİLER?), Afganistan'da IHA/SIHA'larla düğünlerdeki insancıklara bıle atılan füzeler?? Geçen sene de “Sözde Ermeni soykırımını” tanıdı yaa bu pişkinlikle !!???
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR