Ailesi Türkiye'de bebek alışveriş yaptı, İran'da kriz çıktı

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın ailesinin bebek alışverişini Türkiye'de yapması, özellikle de reformist İran medyası tarafından tepkiyle karşılandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2022 15:30 GÜNCELLEME 21.04.2022 15:38 DÜNYA
Ailesi Türkiye'de bebek alışveriş yaptı, İran'da kriz çıktı
Ailesi Türkiye'de bebek alışveriş yaptı, İran'da kriz çıktı

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın ailesinin Türkiye ziyareti İran medyasının gündeminde.

Reformist basın, aktivistler ve sosyal medya hesaplarından İranlılar, Meclis Başkanı'na özür ve istifa çağrısı yaptı.

HAVALİMANI GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDİLDİ

Galibaf'ın eşi, kızı ve damadıyla Türkiye'ye gelerek bebek alışverişi yaptı. Ailenin İstanbul dönüşü Tahran'daki İmam Humeyni Havalimanı'nda çekilen fotoğrafları servis edildi.

Aktivist Vahid Ashtari, resimlerdeki kişilerin Galibaf'ın eşi, kızı ve damadı olduğunu iddia etti. Ashtari, ailenin yüklü bir alışveriş yaptığını öne sürdü.

OĞLU ALIŞVERİŞİ DOĞRULADI

Muhammed Bakır Galibaf'ın oğlu Elias Galibaf, sosyal medya platformu Instagram'dan paylaştığı gönderide; Türkiye'de yapılan alışverişi doğrulayarak, babasının yapılan alışverişten rahatsızlık duyduğunu ve karşı olduğunu söyledi.

İRAN MEDYASI MANŞETLERE TAŞIDI

Söz konusu alışveriş; İran'ın reformist çizgideki medyası tarafından manşetlere taşındı. Aftab Yazd ve İbtikar gibi bu mecranın baş gazeteleri; ilk sayfalarında Meclis Başkanı Galibaf'ı ve ailesinin bebek alışverişini hedef aldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • BilgeKaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Medya Türkiye, İran da dahil yahudilerin hakim olduğu bir alan. gazte üzerinden istedikleri gibi algı operasyonu yapıyorlar. abd, nato kışkırtması ile yunanistan kara sularını 12 mile çıkarıp bir iki yıla kadara çatışma kaçınılmaz. suriye gitti, ırak gitti İranıda kışkırtarak Türkiyeyi çevreleme hareketi yapıyorlar.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar Türk düşmanı görün işte.İran Türk İslam dünyasının baş düşmanıdır
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberin araştırılması gerekir en çok kimin işine yarar getirir
    Cevapla
  • Ali Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    İran Fars Molla rejimi Türk düşmanı ve Pers ırkcisidir. Farslar Şia ideolojisini Şii Azerbaycan Türklerini asimile etmek için kullanıyorlar.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    İran'da kadınlara yönelik insanlık dışı muamelelere direnişiyle tanınan Masih Alinejad'ın çarpıcı yorumu... Türkler için ev almak hayal olurken, en lüks semtler kimlerin eline geçiyor... Bahsedilen projedeki fiyatlar 20-50 milyon lira arası değişiyor.
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim insanı en değerli varlık olarak yaratmışken siz çocuk alışverişi diyorsunuz. Hangi Dine ,vicdana hizmet ediyorsunuz. Hangi müslümanlıktan bahis ediyorsunuz. Çocuk dediğiniz güzelliktir merhametdir,ciçektir,temiz yürekliliktir,gönül saflığıdır ,şevkatdir,kısacası Melektir nerede sizin Allah korkunuz yeri ğeliyor hayvanlar hakkında bile bu kadar vicdansızca yazmıyor konuşmuyorsunuz siz kimsiniz. Yaratılanı YARATANDAN dolayı severek merhamet etmek şevkat göstermek üzerimize farz değilmi bunlar neye iman etmişler.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bebekte gayrimenkul almışlar 2 tane
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR