Rusya'ya gidecek binlerce araç Belçika limanına takıldı

Belçika limanında, Rusya'ya ihraç edilmesi planlanan ancak yaptırımların yürürlüğe girmesiyle gönderilmesi engellenen binlerce araç bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2022 17:58 GÜNCELLEME 26.04.2022 17:58 DÜNYA
Rusya'ya gidecek binlerce araç Belçika limanına takıldı
Rusya'ya gidecek binlerce araç Belçika limanına takıldı

Belçika'nın en büyük limanlarından Zeebrugge'da 8 bin civarında araç Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle beklemeye alındı.

Belçika gümrüğü, yaptırımlar sebebiyle aralarında Mercedes, Audi, BMW, Cadillac, Lexus gibi lüks araçlarla, Toyota, Ford, Volkswagen, Hyundai, Nissan ve Suzuki gibi markaların SUV ve karavanlarının Rusya'ya gönderilmesine izin vermiyor.

Söz konusu araçlar nedeniyle Zeebrugge limanının otopark kısmı dolmuş durumda.

LİMANDA NE KADAR BEKLEYECEĞİ BİLİNMİYOR

Limanda bekleyen otomobillerin siparişleri Avrupa Birliği (AB) yaptırımları öncesinde verilmiş ancak gönderilmesi mümkün olmamıştı.

AB'nin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle mart ayında yürürlüğe koyduğu yaptırımlar uyarınca Rusya'ya 50 bin euronun üzerinde değere sahip araç gönderilemiyor.

Söz konusu araçların limanda daha ne kadar bekletileceği bilinmezken, bu araçların hukuki durumu da belirsizliğini koruyor.

 

YORUMLAR 3
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail niye yaptırım uygulama gitmediniz
    Cevapla
  • İbraam 2 yıl önce Şikayet Et
    Yamyam bunlar.hiçbir şekilde güvenilmez ticaret yapılmaz.ticaret anlayışı bu.aslında avrupanın bittiyinin işaretleridir. İngiliz kıralı neyapardı yahudileri çagırır çifilerin gelişmesi için. Faizli ticaret yaptırır zenginleşen yahudilerin malına canlarına çökerdi. Yahudiler bu sebepten. Hiristiyanlıkla mücade etmek için masonlocarını kurdular. Dünyadaki engüçlü mason locası iskoç locasıdır bu nedenle.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya zarar vereceğiz diye kendi ayaklarına sıkıyor, kendileri bilir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR