Kim Jong Un ilk kez maskeyle görüntülendi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, salgının başlangıcından bu yana ilk kez maske takarken görüntülendi. Ülkede iki yılı aşkın süre sonra ilk kez Kovid-19 tespit edildiği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2022 15:47 GÜNCELLEME 12.05.2022 15:47 DÜNYA
Kim Jong Un ilk kez maskeyle görüntülendi
Kim Jong Un ilk kez maskeyle görüntülendi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkedeki ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğini açıkladığı toplantıda devlet televizyonunda ilk kez maske takarken göründü.

Kuzey Kore, dünyanın neredeyse her yerine yayılmış olan koronavirüsün iki yıldan fazla süre sonra ilk kez ülkede tespit edildiğini resmi olarak açıkladı. Salgını kontrol altına almak için ülke çapında sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Resmi Kore Merkezi Haber Ajansının paylaştığı videoda, Kim ve diğer üst düzey yetkililerin toplantı odasına girerken maske taktığını gösterdi, ancak Kim konuşmaya başladığı sırada maskesini çıkardı.

Associated Press'in haberine göre, ülkede sağlık sistemi zayıf olduğu için enfeksiyonları yavaşlatmadaki başarısızlık ciddi sonuçlara yol açabilir. 26 milyon insanının çoğunlukla aşısız olduğuna inanılıyor.

Bazı uzmanlar, Kuzey Kore'nin salgını kabul etmesiyle dış yardım arıyor olabileceğini söylüyor.

"ACİL DURUM İLAN EDİLDİ"

Resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberinde, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki hastalardan alınan örneklerde Kovid-19'a rastlandığı duyuruldu.

Haberde, kaç vakanın tespit edildiği bilgisi paylaşılmazken, vakaların Omicron'un "BA.2" olarak bilinen alt varyantı olduğu ifade edildi.

Tespit edilen vakaların ardından ülkede "acil durum" ilan edilirken, aralarında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da bulunduğu üst düzey yetkililerin salgın durumunu görüşmek üzere düzenledikleri toplantıda, maksimum acil salgın önleme sisteminin uygulanması kararı alındığı belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kim, toplantının ardından salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülkedeki tüm il ve ilçelerde "sokağa çıkma yasağı" uygulanması çağrısı yaptı.

Salgının üstesinden gelineceğini vurgulayan Kim, sağlık çalışanlarını iş yerlerinde ve evlerde dezenfeksiyon çabalarını hızlandırmaya ve salgına karşı tüm tıbbi ekipman ve malzemeleri kullanmaya çağırdı.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • halim 1 yıl önce Şikayet Et
    la kimyoncu uncu covid bitti ya la,başına gunesmi gecti kimyon mu un mu
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç gün kimse sokağa çıkmaz, hastalık belirtisi gösterenler imha edilir. Hayata kaldığı yerden devam kimyomcuğum.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar baska bir dünyada yaşıyor. Korona bitti huuu
    Cevapla
  • Şakirr 1 yıl önce Şikayet Et
    Kocaman devlet başkanı aksesuar olsun diye takıyor maskeyi sana sorsalar ölüm de yok dersin.
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye maske taktın kimyoncun,,,,bu covid hayvanlarda etkili değil....
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd sever hayvanlarda etkili ama ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR