Budanow'dan 'Putin'i darbeyle devirecekler' iddiası

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Tümgeneral Kyrylo Budanow (Kirillo Budanov), Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek için bir darbenin hazırlandığını ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2022 15:00 GÜNCELLEME 14.05.2022 16:56 DÜNYA
Budanow'dan 'Putin'i darbeyle devirecekler' iddiası
Budanow'dan 'Putin'i darbeyle devirecekler' iddiası

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Kyrylo Budanow, İngiliz Sky News televizyonu ile yaptığı röportajda, aldıkları istihbaratı paylaşarak, Putin'e karşı bir darbe hazırlığı yapıldığını iddia etti:

"Kremlin'de bir hazırlık var. Ukrayna yenilgisi, Rusya Federasyonu liderliğinde bir değişikliğe yol açacak. Bu süreç çoktan başladı ve o yönde ilerliyorlar."

Kyrylo Budanow

"BU BİR DARBE OLDUĞU ANLAMINA GELİYOR"

Ukraynalı isim, röportajı yapan gazetecinin, "Bu bir darbe olduğu anlamına mı geliyor?" sorusuna, "Evet, bu şekilde hareket ediyorlar ve bunu durdurmak imkansız" şeklinde yanıt verdi.

Bodanow ayrıca, ağustos ayında savaşta bir kırılmanın yaşanacağını ifade ederek; 2022 sonunda savaşın sona ereceğini kaydetti.

"PUTİN ÇOK HASTA" İDDİASI

Putin'in sağlık durumunun çok kötü olduğunu, kanser ve başka hastalıklarla mücadele ettiğini de iddia eden Budanow, Rus liderin psikolojik ve fiziksel olarak iyi durumda olmadığını dile getirdi.

'Putin kan kanseri oldu' iddiası'Putin kan kanseri oldu' iddiası

"KIRIM VE DONBASS'TAN VAZGEÇMEDİK"

Ukrayna'nın Donbass ve Kırım'dan vazgeçmediğini ifade eden Tümgeneral Budanow, "Donbass ve Kırım da dahil olmak üzere kaybettiğimiz tüm topraklarımızda Ukrayna'nın gücünü göstereceğiz. Savaşın seyri doğuya kaymasına rağmen Rusya'nın taktikleri değişmedi. Düşmanımız hakkında her şeyi biliyoruz. Planlarının farkındayız" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Lala 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede birakin ayni millet bunlar ama ne yazikki bak her gun siz kaç gencecik asker kaybediyorsunuz ???
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    eh gercek bile olsa bu haberden sonra tedbir almazlarmi sizce?
    Cevapla
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin gazına gelip ülkeyi perişan eden lider yahudi zelenski ülkeyi yıkmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Gutbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    atma ziya
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ukrayna dünya kadinlarindan daha fazla dedikodu yapiyorlar ac dilenci reziller putin ebelerinizi belletecek kazanan mutlaka putin olacak bunu dünya alemi biliyor!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR