ABD duyurdu: Hipersonik silah testi yapıldı!

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, ses hızının 5 kat üstü hıza ulaşan bir hipersonik silahı test ettiklerini açıkladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.05.2022 06:15 GÜNCELLEME 17.05.2022 10:10 DÜNYA
ABD duyurdu: Hipersonik silah testi yapıldı!
ABD duyurdu: Hipersonik silah testi yapıldı!

Hava Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir B-52H tipi Stratofortress uçağı 14 Mayıs'ta Güney California kıyılarında bir AGM-183A Havadan Fırlatılan Acil Müdahale Silahını (ARRW) başarılı bir şekilde fırlattı." ifadelerine yer verildi.

SES HIZININ 5 KAT KAT ÜSTÜNDE

Silah uçaktan ayrıldıktan hemen sonra hızlandırıcısının ateşlendiğini ve beklenen ses hızının 5 kat üzerine çıkarak hipersonik özellik gösterdiğine işaret edilen açıklamada, testin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu silah Lockheed Martin tarafından geliştirilmiş ve yüksek hızda hassas hedefleri vurmak için tasarlanmıştı.

KAYNAK : AA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Halid Bin Velid 4 yıl önce Şikayet Et
    bu video Rusyanın hipersonik füze test denemesidir.-2- 3 yıl evvelden youtube eklenmiştir.Abd nin görüntüsü bile yok bırak videoyu
    Cevapla
  • kahrol chpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    hic durmayacaklar...muslumanlar birbirini yesin dursun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle