Son dakika: Ned Price, Türkiye sorularına cevap veremedi! ABD'li isimden NATO sözleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına yönelik itirazlarıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, süreç içinde "konsensüsün korunacağından emin olduklarını" söylemekle yetindi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2022 07:40 GÜNCELLEME 18.05.2022 07:47 DÜNYA
Son dakika: Ned Price, Türkiye sorularına cevap veremedi! ABD'li isimden NATO sözleri
Son dakika: Ned Price, Türkiye sorularına cevap veremedi! ABD'li isimden NATO sözleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, günlük basın brifinginde, Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili yaklaşımına ve sürecin gidişatına ilişkin soruları yanıtladı.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ SORULARA NET YANIT VEREMEDİ

Price, Türkiye'nin bu iki ülkenin üyeliğine neden karşı çıktığıyla ve ne tür talepleri olduğuyla ilgili sorulara net yanıtlar vermezken, Türk yetkililerin gerekçelerini açıkladıklarını ve bunların kamuoyu tarafından bilindiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Berlin'de görüştüğünü ve çarşamba günü de New York'ta görüşeceklerini kaydeden Price, bu görüşmelerin detaylarına girmeyeceğini ancak tarafların tüm konuları açıklıkla ele aldığını söyledi.

"KONSENSÜSÜN KESİNLİKLE KORUNABİLECEĞİNE EMİNİZ"

Price, "Finlandiya ile İsveç'in ittifaka katılması yönünde ittifak içinde güçlü bir konsensüs vardı ve biz bu konsensüsün kesinlikle korunabileceğine eminiz." değerlendirmesini yaptı.

AA'nın haberine göre; Ankara'nın Washington'dan spesifik bir talepte bulunmadığını belirten Price, ancak devam eden diplomatik görüşmelerle ilgili detaylara da girmeyeceğini dile getirdi.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ DE AYNI DEĞERLENDİRMEYİ YAPTI

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'la birlikte Buffalo kentine giderken uçakta basın mensuplarına gündemi değerlendiren Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de Price ile benzer ifadeler kullandı.

Sözcü Jean-Pierre, Türkiye ve ABD dışişleri bakanlarının Berlin'de bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda NATO ülkelerinin bir konsensüse ulaşacağına inandıklarını ifade etti.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Gelendost 1 yıl önce Şikayet Et
    Buçakallar Önceleride vardi bugünde Ayni oyunu oynuyorlar şünkü dayilari Amerika gegen sene binlerce tir silah mazeme vermedimi Aman dikkat
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörün babası ABD ,Anası AB bunlara insaf edilmeyecek.
    Cevapla
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendisi terörist zaten
    Cevapla
  • dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konsesüs dediği mevzuat sadece ABD çıkarlarının korunmasına ayarlanmış durumda.
    Cevapla
  • Adalet celil.. 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Reisimize yardımcı olsun işte doğru olan budur Allah devamlı doğrunun yanındadır ben inanıyorumki Reisimiz bu inançla bu düşünce ile her zaman ilerleyecektir ALLAH Devletimize zeval vermesin ALLAH tüm müslümanları doğru yoldan ayırmasın amin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR