Filistin'den ABD'ye tepki!

Filistin yönetimi ABD'nin "Yahudi üstünlükçü" bir örgüt olarak tanınan Kahane Chai'yi terör listesinden çıkarmasına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2022 18:06 GÜNCELLEME 22.05.2022 18:07 DÜNYA
Filistin'den ABD'ye tepki!
Filistin'den ABD'ye tepki!

ABD Dışişleri Bakanlığının 20 Mayıs Cuma günü yaptığı açıklamayla fanatik Yahudi bir örgüt olarak tanınan Kahane Chai'yi, Yabancı Terör Örgütü (FTO) listesinden çıkarmasına ilişkin Filistin yönetimi açıklama yaptı.

Söz konusu karar, "halk ve kutsal değerler aleyhinde saldırılara öncülük eden terör örgütünün eylemcileri için bir ödül" şeklinde değerlendirilerek, şiddetle kınadı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan açıklamada, "ABD Kongresinin, Filistin Kurtuluş Örgütünü (FKÖ) terör örgütü listesinde tutarak, Filistin halkını cezalandırmakta ısrar ettiği dönemde, ABD yönetiminin bölgedeki barış ve istikrar düşmanlarını görmezden geldiği ve ödüllendirdiği" aktarıldı.

ABD yönetimine "bu tehlikeli kararından vazgeçmesi; FKÖ'yü terör örgütleri listesinden çıkararak isabetli ve tarihi bir karar alması" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, ABD yönetiminin eylemlerinin sözleriyle çeliştiğine, barış ve istikrar konusundaki taahhütleriyle uyumlu olmadığına dikkat çekildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    kahr olsun abd israil kafirleri
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak mossad örgütünü terör listesine almalıyız, hem deaş hem pkk ypg'ye yardım ettikleri aslında ortada. Bunu Türkiye'de bir çok yetkililer de biliyor, onun için en azından önerge sunulmalı.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Amerikanın, Amerika İngilterenin, İngiltere de İsrailin köpeğidir. Allah tümüne Lânet eylesin !
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR