Türkiye'nin kararlı duruşu, ABD'yi çıldırttı: Türkiye'yi NATO'dan atalım

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecinde takındığı kararlı tavır, ABD basınında öfke ve paniğe nedeno ldu. National Review isimli dergi, "Türkiye'yi NATO'dan atma vakti" başlıklı küstah bir yazı yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2022 15:07 GÜNCELLEME 23.05.2022 15:12 DÜNYA
Türkiye'nin kararlı duruşu, ABD'yi çıldırttı: Türkiye'yi NATO'dan atalım
Türkiye'nin kararlı duruşu, ABD'yi çıldırttı: Türkiye'yi NATO'dan atalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'ya girmek için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya'ya, terör örgütlerine açıkça destek vermelerinden dolayı kapıyı net bir şekilde kapattı. Birçok ülke arabuluculuk ve ikna için harekete geçse de ABD'den küstah bir çıkış geldi. National Review isimli dergi, "Türkiye'yi NATO'dan atma vakti" başlıklı bir yazı yayımladı. Küstah yazıda, "İsveç ve Finlandiya'yı barındıran ancak Türkiye'yi dışlayan bir NATO, Türkiye'yi içeren ancak İsveç ve Finlandiya'yı dışarıda tutan bir NATO'ya tercih edilir." şeklindeki görüş savunuldu.

Rusya'nın Ukrayna saldırılarının ardından İsveç ve Finlandiya, NATO'ya katılmak için resmi başvuruda bulundu. Askeri ittifak çatısı altında olası "Rus tehdidi" karşısında kendilerini korumaya almayı planlayan iki İskandinav ülkesi, terör örgütü unsurlarını barındırdıkları gerekçesiyle Türkiye'nin direnciyle karşılaştı.

Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson'u hizaya getirdi, PKK'lı vekiller çılgına döndü!Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson'u hizaya getirdi, PKK'lı vekiller çılgına döndü!

"TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN ÇIKARALIM" ÇAĞRISI YAPTILAR

Ankara, her iki ülkeden de terörle aralarına net çizgiler çekmesini isterken, ABD merkezli National Review dergisinde dikkat çeken bir yazı yayınlandı. "Türkiye'yi NATO'dan atma vakti" başlıklı yazıda, askeri ittifakın ikinci büyük ordusuyla ilgili karalama kampanyası başlatıldı.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YI BARINDIRAN"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "açık sözlü olunması gerektiği" belirtilerek, "İsveç ve Finlandiya'yı barındıran ancak Türkiye'yi dışlayan bir NATO, Türkiye'yi içeren ancak İsveç ve Finlandiya'yı dışarıda tutan bir NATO'ya tercih edilir." şeklindeki görüş savunuldu.

Ankara'nın açıkça hedef alındığı yazıda, "Türkiye'nin gitme vakti geldi." ifadesi kullanıldı.

Finlandiya Meclis Başkanı'ndan PKK'lılara masum benzetmesiFinlandiya Meclis Başkanı'ndan PKK'lılara masum benzetmesi

"KUZEY ATLANTİK ANLAŞMASI'NI İMZALAMAYA HAZIRLAR"

Rus güçlerinin Ukrayna'ya saldırıları sonrası Finlandiya'nın, "nihayet NATO'da resmen yer alma zamanının geldiğine karar verdiği", Finlandiya'yı takip eden İsveç'in de Kuzey Atlantik Anlaşması'nı imzalamaya hazır olduğu kaydedildi.

ERDOĞAN: KESİNLİKLE TAM BİR TERÖR YUVASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine 'hayır' diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz." diye konuşmuştu.

NATO'nun bir güvenlik kuruluşu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Hele hele İsveç, kesinlikle tam bir terör odağıdır, terör yuvası. Bunlar silah noktasında yaptırım da uyguladılar bize." demişti.

KAYNAK : Yeni Şafak
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 202 TÜMÜ
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Natodan hayır mi gördük.
    Cevapla
  • Vatan Evladı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Ülkemizde %52Millet İradesi Seçilen DEVLET BAŞKANI Ülkemiz İçin Engüzel Kararlara İmza Atacağın dan Hiç kimsenin Kuşkusu Olmasın. Birilerinin Türkiye' yi NATO'dan çıkarılma vakti geldi! Gibi Yüksek tirajlı gazetelerinde gündem konusu yapmaları! NATO İçin Beyin Ölümü demek tır. NATO nun En güçlü Askeri Kanadı ni Temsil Etmekteyiz. NATO Türkiyesiz ; Kanadı kırılmış bir
    Cevapla
  • Çelo 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin sözü' TÜRKİYE ABD İNGİLTERE natoyu taşıyan 3 ülke. Gerisi külfet.
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur. Bizim için sıkıntı yok. İncirlik Kürecik Kisecik üsleri hatta Karadenize etki eden ABD ve NATO üsleri hatta ve hatta ortadoguya etki eden tüm ABD ve NATO üslerinin kapatılması ile birlikte ABD ve diğer NATO ülkelerinin hepsinin ortadogudaki ve kuzey Afrika'daki tüm etkileri sıfırlanmış olur yani artık hiç birisi bizden habersiz ve izinsiz bırak Akdenize yada Egeye girmeyi bizden habersiz ve izinsiz İsraile bile bir kibrit kutusu dahi göndermezler. Hadi buyurun.
    Cevapla
  • Hazim 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato nin kara güçü Türkiye hele bi atın sıkı sa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR