Teröristbaşı Kobani'den Türkiye açıklaması: Esed'den hava savunma sistemi talebi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyon sinyali terör örgütü PKK/YPG'yi korkuya boğdu. Esed'den savunma sistemi talep ettiklerini açıklayan teröristbaşı Mazlum Kobani, Rusya'nın gerilimi düşürmesini bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2022 03:46 GÜNCELLEME 06.06.2022 03:50 DÜNYA
Teröristbaşı Kobani'den Türkiye açıklaması: Esed'den hava savunma sistemi talebi
Teröristbaşı Kobani'den Türkiye açıklaması: Esed'den hava savunma sistemi talebi

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) isimli ABD destekli terör örgütü, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası bir askeri harekat düzenlemesi durumunda Şam yönetiminin Türk savaş jetlerine karşı hava savunma sistemlerini kullanması gerektiğini söyledi. 

Teröristbaşı Mazlum Kobani'den küstah tehdit: Türkiye ile savaşmak için hazırızTeröristbaşı Mazlum Kobani'den küstah tehdit: Türkiye ile savaşmak için hazırız

Reuters'a konuşan terör örgütü PKK/YPG elebaşlarından Mazlum Kobani, askeri operasyon durumunda Türkiye'ye karşı Suriye hükümet birlikleri ile koordinasyon içinde olacaklarını ve birlikte çalışmaya "olumlu" baktıklarını da dile getirdi.

Türkiye'nin harekat hazırlığı ABD'yi panikletti: Dikkat çeken 'Suriye' hamlesi!Türkiye'nin harekat hazırlığı ABD'yi panikletti: Dikkat çeken 'Suriye' hamlesi!

AYNI YALANI TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORLAR

Suriye'nin toprak bütünlüğünü gayrımeşru varlıklarıyla bozan SDG'nin sözde lideri Kobani aynı yalanları tekrar tekrar dile getirip ABD'ye ve AB ülkelerine mesaj gönderiyor.

Türkiye'nin olası askeri operasyonu öncesi açıklamalarda bulunan teröristbaşı Kobani, "Önceliğimiz Suriye topraklarını savunmak ve kimse bu durumdan faydalanarak sahada kazanımlar elde etmeyi düşünmemeli" dedi. Ayrıca, Şam ile daha fazla askeri koordinasyonun bu yarı özerk yönetimi "tehdit etmeyeceğini" söyledi.

RUSYA'DAN MEDET UMUYORLAR

"İki cephede birden savaşamayız" diyen SDG'nin sözde lideri, 8 Haziran'da Türkiye'ye gelecek Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile mevkidaşı Mevlut Çavuşoğlu'nun yapacağı görüşmede gerilimin düşmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

BAŞKAN ERDOĞAN: TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLİYORUZ

Erdoğan dün AK Parti Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalara yaparak operasyon sinyali verdi. Erdoğan, "30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz." dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Apptiiiii
    Cevapla
  • İnce siyaset 1 yıl önce Şikayet Et
    El atına binen yaya kalır .Bırakın küresel güçlerin piyonluğunu yapmayı .şimdiye kadar kardeşçe nasıl yaşadıysanız bundan sonrada öyle beraber yaşayın . ABD türkü sevmiyor,kürdü seviyor gibi davranıyor. sözde kürlere devlet kurup onlara bağımsızlık verecek fakat onların geçek hedefi Ortadoğu’da kaos çıkartmak kardeş kavgası çıkartıp gücünü zayıflatmak sonradan Vadedilmiş toprakları siyonizlerin eline geçirmek. Türk’de müslüman Kürt ‘de müslüman neden birini istiyor birini düşman olarak görüyor acaba?
    Cevapla
  • Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpek lik te üstümüze yok gariban halkı evinden köyünden yiyeceğinden et Suriye topraklarını koruyacakmış Suriye rejimi boyunun ölçüsünü idlipte aldı çıkarmı bir daha Türk ordusunun karşısına eceli gelen köpek cami duvarına pislermiş
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nokta atışı , paket, mal varlıklarına el koyma işi etkili.
    Cevapla
  • Atila 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kendi işine baksın ukraynada savaşı kaybediyor dünyanın süper gücü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR