Partisinden Boris Johnson kararı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, partisinin meclis grubunda yapılan güven oylamasını, 148'e karşı 211 oyla kazandı. Böylece Johnson, başbakanlık koltuğunu korumuş oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2022 11:00 GÜNCELLEME 07.06.2022 06:19 DÜNYA
Partisinden Boris Johnson kararı
Partisinden Boris Johnson kararı

İngiltere'de Kovid-19 kısıtlamaları sırasında Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen partiler nedeniyle istifa baskısı altında olan Başbakan Boris Johnson için lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda güven oylaması yapıldı.

Boris Johnson 'suçunu' kabul etti: Britanya halkından özür dilerimBoris Johnson 'suçunu' kabul etti: Britanya halkından özür dilerim

İngiltere karıştı: Boris Johnson'ın No:10'daki şok görüntüsü basına sızdırıldıİngiltere karıştı: Boris Johnson'ın No:10'daki şok görüntüsü basına sızdırıldı

Boris Johnson'ın parti skandalından yeni fotoğraf!Boris Johnson'ın parti skandalından yeni fotoğraf!

Johnson, oylamayı 148'e karşı 211 oyla kazandı.

Sonuçlar, Sir Graham Brady tarafından Başbakan Boris Johnson'a bildirildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından, partisinin milletvekillerinin yarısına yakını aleyhte oy kullanmış olduğu için geleceği hakkında soru işaretleri olsa da, Johnson, "Partisinde başkanlığıyla ilgili tartışmaları geride bırakmak için bir fırsat olduğunu" söyledi; bu konuya basının odaklandığını savundu:

"Sonuç net ve gayet iyi bir sonuç. Yani artık hükümet olarak basının odaklandığı bu sorunu geride bırakıp halk için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmaya devam edebiliriz. Bana destek veren partili arkadaşlarıma müteşekkirim. Şimdi hükümet ve parti olarak birlik olmalıyız."

Boris Johnson'ın düzenlediği partilerden bazı kareler

SEÇİM DÜŞÜNMÜYORUM

Johnson'a bir ara seçimi düşünüp düşünmediği sorulduğunda ise "Kesinlikle ara seçime sıcak bakmıyorum" dedi.

Boris Johnson'ın düzenlediği partilerden bazı kareler

Boris Johnson'ın düzenlediği partilerden bazı kareler

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    kaybedecek!!! cok büyük hata yapti sonucunu düsnmeden
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR