RT'ye konuşan Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi

Suriye'deki rejimin Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası yeni bir askeri harekatında; Suriye ordusuyla karşı karşıya gelmesi durumunda karşılık vereceklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2022 08:31 GÜNCELLEME 11.06.2022 09:06 DÜNYA
RT'ye konuşan Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi
RT'ye konuşan Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG unsurlarına karşı yeni bir operasyon düzenleme sinyalini vermesi, Suriye'deki rejimin Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı rahatsız etti.

Ülkenin doğusunda hiçbir varlık gösteremeyen, PKK/YPG işgali altındaki bölgelere ses çıkartmayan Esad, TSK'nın olası harekat planından rahatsız oldu.

"TÜRK ORDUSUNA KARŞILIK VERMİŞTİK, YİNE VERİRİZ"

Rus televizyonu Russian Today'e (RT) verdiği mülakatta; sanki Türkiye kendilerine saldırıyormuş imajı çizmeye çalışan Esad, "Türkiye saldırırsa direniz" dedi.

Olası operasyonu "işgal" olarak tanımlayan Esad; "Bir işgal olursa ilk etapta bir halk direnişi olur. Tabii ki, Suriye ordusunun konumlandığı yerlerde askeri koşulların doğrudan karşı karşıya getirdiği durumlarda karşılık veririz" ifadelerini kullandı.

Daha önce sahada Türk ordusuyla Suriye ordusunun karşıya karşıya geldiğini iddia eden Esad; "O dönem topraklarımıza giren bazı Türk hedefleri imha ettik. Askeri kapasite izin verirse durum yine aynı olacak" dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 226 TÜMÜ
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi Suriye halkından bahsediyor bu halk mı kaldı pkk deaş bunun halkı sayılır
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Yediğin dayağı unuttun galiba, bir daha atarız yalnız, şimdi DAHA DA GÜÇLÜYÜZ HABERİN OLSUN...
    Cevapla
  • Erkan dastan 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede tarih ten kalan haklarımz aranmalı.Türk Bayeağı eski Türk topeaklarnda dalgalandırılmalıdır.
    Cevapla
  • Son osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz ancak sivileri katledersiniz Esat iti Türk ordusunun karşısında arkanıza bakmadan sama doğru kacarsiniz da orada da kurtuluş bulamazsınız. Allah'a kavuşmanın zamanını kisaltirsinda baban gibi senin de yerin Cehenem olacak orada da kurtulus yok size! Iyisini ne geberene kadar sesini kes adam sansınlar!
    Cevapla
  • Hamza çelebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey, yine abd ,rusya bizim yolumuzu keser ortak devriye, ortak harekat,sözler söz vermeler, falan filan. Degişen bir şey olmaz,suriyelilerde burda,devammm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR