Suudi Arabistan gökkuşağı renkli oyuncakları toplattı

Yetkililer başkent Riyad’da mağazalardan gökkuşağı renkleri barındıran oyuncakları, kırtasiye ürünlerini, giysileri toplatmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2022 02:53 GÜNCELLEME 17.06.2022 02:55 DÜNYA
Suudi Arabistan gökkuşağı renkli oyuncakları toplattı
Suudi Arabistan gökkuşağı renkli oyuncakları toplattı

Suudi Arabistan’da yetkililer “eşcinsellikle mücadele” başlığı altında başkent Riyad’da LGBTİ+ sembolü olan gökkuşağı renkli oyuncakları ve giysileri toplatmaya başladı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, yetkililer başkent Riyad’da mağazalardan gökkuşağı renkleri barındıran oyuncakları, kırtasiye ürünlerini, giysileri toplatmaya başladı. 

Ticaret Bakanlığı’ndan bir yetkili, kararla ilgili yaptığı açıklamada gökkuşağı renkli ürünler için “İslam inancıyla ve toplum ahlakıyla ters düşen, genç nesli hedef alarak eşcinsel renklerini teşvik eden” ifadelerini kullandı. 

Nisan ayında Suudi Arabistan, Disney’den ülkede yayınlanacak içeriklerde “LGBTİ+ sahnelerini kesmesini” talep etmişti. Disney, talebi reddetmişti. 

KAYNAK : The Guardian
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo
    Cevapla
  • Asdr 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de böyle şeyler lazım. Ama ne yazık ki ipin ucunu kaçırdılar. Şimdi sıkıyorsa en ufak bi imada bulun. Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de uygulansın hatta net farkındayım birçok tv programında eşcinselliğe sempati duyurma ve özendirme çalışmaları açıkça yapılıyor RTÜK dikkat etmeli
    Cevapla
  • E.G 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudi hükümeti arasıra doğru işler de yapıyor..Bu da onlardan biri..
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni yeni uyanmaya başladılar.bizimkilerde(chp+ip+hdp) istanbul sözleşmesi deyip arkasına sığınıyorlar lgbt örgütünü kadın hakları adı altında kullanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR