Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde deprem: 1150 ölü, 1600 yaralı

Afganistan'ın Paktika vilayetinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 1150'ye yükseldi. Ölü sayısının daha da artmasından endişe edilirken, sarsıntının Pakistan ve Hindistan'da da hissedildiği kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2022 12:35 GÜNCELLEME 24.06.2022 12:35 DÜNYA
Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde deprem: 1150 ölü, 1600 yaralı
Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde deprem: 1150 ölü, 1600 yaralı

SON DAKİKA HABERİ: Afganistan'ın Paktika vilayetinde gece meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1000'e yükseldi. Afganistan Devlet Haber Ajansı, şiddetli depremde 1150 kişinin öldüğünü, 1500 kişinin yaralandığını bildirdi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu. Afganistanlılar; depremle ilgili görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yapılan resmi açıklamada ise; deprem nedeniyle 1150 kişinin yaşamını yitirdiği 1600 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

DEPREMİ 119 MİLYON KİŞİ HİSSETTİ

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise yaptığı açıklamada depremin Pakistan, Afganistan ve Hindistan'da 119 milyon kişi tarafından hissedildiği duyuruldu. 

DEPREM EN ÇOK ONLARI ETKİLEDİ

Yetkililer, depremden en çok Paktika vilayetinin Giyan ilçesi ile Host vilayetinin Spirey ilçesinin etkilendiğini bildirdi.

BU YIL İKİNCİ DEPREMİ YAŞADILAR

Ocak ayında da Afganistan'ın Badgis vilayetinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 26 kişi hayatını kaybetmişti.

ÖLÜ VE YARALILAR İÇİN PARA ÖDENECEK

Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanı Yardımcısı Mevlevi Şerafettin Müslim, hükümetin depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine 100 bin Afgani (yaklaşık 1100 dolar), yaralananların ailelerine 50 bin Afgani ödeyeceğini söyledi.

PAKİSTAN'DA DA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Afganistan'da meydana gelen deprem Pakistan'ın çeşitli bölgelerinde de hissedildi. Deprem sebebiyle Pakistan'ın Lakki Marvat bölgesinde bir kişi odasının tavanının çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

KAYNAK : Haber7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 159 TÜMÜ
  • Ensar 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde gördünüz ki bu bölgenin insanları genç insanları oğlancık olarak yetiştiriyor ....??? Kulaktan doyma ve art niyet sahiplerine söylerim ki muğla ,didm.,izmir deki plajlarda insanlar anadan üryan denize giriyor o zaman oraların helak edilmesi gerekiyordu yada avrupa ülkelerinin ekserisi eşcinsel evliliği yasal güvence altına aldı bunlarda mı müslüman gariban afganlardan üstünler. Bu tipler yarın ahirette vefat edenlerle nasıl helalleşecekler cahil cesaretli olurmuş...
    Cevapla
  • yusuf dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    akşam haber kanalları dolandım bir tanesinde bile gecmiyordu bu olay avrupada veya amerikada olsa butun kanallar gun boyu verilerdi nede olsa deprem olan yer Müslüman bir ülke
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    Lut kavminin cezasını veren Allah,-Bacha -diye bir gelenekle eşcinselliği yasal kılan,genç oğlanları erkeklere hizmet için yetiştiren sözde müslünan geçinen bir mileti cezasız bırakmaz elbet.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    alakaya kel maydonoz gibi bişşi olmuş.
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş orası pompei değilmiydi? Hani italyada bir yer, Merak ettim simdi Kaç Tane Lut peygamber var?
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanda ileri derecede kimyagerler var .Bu insanların yanında inşat mühendisleri yetiştirmeleri gerekir.Ve özellikle tarım alanında kalkınma yaşlanmalı her ne kadar arazilerinin büyük bölümü dğlikta olsa er toprağa uygun tarım yapma imkan ve olanakları vardır.Bilgi beceri iş birliği yapılabilir.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    5.9 şiddetinde bir deprem ve 1000 ölü.Sizin aklınıza neden diye sormak gelmiyor mu?Neden bu şiddette bir depremde 1000 ölü.Bu Allah'ın Afganlılara bir gazabı olamayacağına göre nedir?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden olmasın, onca müslümanı biz müslümanız siz kafirsiniz diye öldürdüklerini düşünürsek olmayacak iş mi? Sokakta kadınların yalnız gezmesi, tv dizilerinde oynaması okula gitmesi yasak. Bu zulme yaradan daha ne desin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR