İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakatta dikkat çeken 9'uncu madde

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan memorandumda 9’uncu madde dikkat çekici. PKK ve FETÖ için ‘güvenli liman’ kalmayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2022 06:29 GÜNCELLEME 01.07.2022 09:37 DÜNYA
İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakatta dikkat çeken 9'uncu madde
İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakatta dikkat çeken 9'uncu madde

Türkiye, terör örgütleri PKK/YPG ve FETÖ konusunda İsveç ve Finlandiya’ya geri adım attırırken, bu iki ülke ile imzaladığı 10 maddelik mutabakatta en dikkat çeken maddelerden biri 9’uncu madde. İsveç ve Finlandiya, PKK/YPG ve FETÖ’nün ülkelerindeki faaliyetlerine izin vermeyeceğini taahhüt ederken, 9’uncu maddeye göre, bunun denetlenmesi için Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında Ortak Daimî Mekanizma tesis edilecek. Kurulacak mekanizmada, üç ülkenin Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile istihbarat örgütleri müşterek çalışarak sürecin işleyişini denetleyecek. Ortak mekanizma diğer NATO ve AB üyesi ülkelerin katılımına da açık olacak.

CİRİT ATAMAYACAKLAR

Bu kapsamda Türkiye’nin yeni bir girişim başlatarak, önümüzdeki günlerde başta ABD, İngiltere, Fransa, Belçika ve Almanya olmak üzere diğer AB ve NATO üyesi devletlere, Daimî Ortak Mekanizmaya katılmaları yönünde teklif götüreceği bildirildi. Diplomatik kaynaklar, mekanizmaya diğer AB ve NATO üyesi devletlerin de dâhil olması ile birlikte, batılı ülkelerin artık terör örgütleri PKK/YPG ve FETÖ için güvenli liman olmaktan çıkacağına dikkat çekti.

TERÖRE HEP DESTEK VERDİLER

Avrupa ülkeleri bugüne kadar terör örgütlerine karşı adım atmak yerine, tam aksine destek sunmaktan çekinmedi. Bu kurumların başında AB nezdindeki Avrupa Parlamentosu (AP) geliyor. PKK üyelerinin davet edildiği sempozyumlara ev sahipliği yapan AP'de aralıklarla terör örgütü yanlısı etkinlikler düzenleniyor. AB Komisyonu da PKK konusundaki tavrıyla tepki çekiyor. Komisyon, Türkiye'nin ikazları ve Europol'un raporlarına rağmen üye ülkeleri PKK konusundaki tutumlarını sertleştirmeye de zorlamıyor. AB’ye üye ülkeler bakımından da tablo, Avrupa'nın PKK için güvenli bir liman olduğunu gösteriyor. PKK'nın rahatça faaliyet gösterdiği ülkelerin başında Fransa, Belçika, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Avusturya geliyor. Yine aynı şekilde bu ülkeler terör örgütü FETÖ mensuplarına da kapılarını açıyor ve iltica hakkı tanıyor.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • yakup şişik 1 yıl önce Şikayet Et
    yürü arkandan millet yürüsün reis
    Cevapla
  • tabi 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların ikiyüzlülükleri tescilli degil mi? yarın ypg nin adı zca bilmemne olur, bunlar yine destege devam ederler.
    Cevapla
  • BBG 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bir top oyunu vardı. Top oyuncular arasında ondan ona dönüp dolaşır, ortadaki ebe de topu yakalamak için koşar durdurdu. Yakaladı mi ebe olmaktan kurtulur topu kaptıran ebe olurdu. Teröristler top Türkiye ebe....oyuncular ise tüm emperyalistler. Yakala yakalayabilir sen. Rabb'im devletimize zeval vermesin. Bunlar bize teröristleri teslim etmez. Kandırıldık yine.
    Cevapla
  • yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    muhtemelen avrupa ülkelerinde birer ay süreyle dönüşümlü olarak dolaşırlar. iade edilmekten de kurtulurlar. zira şengen vizeleri vardır. onları koruyanlar gerekli tedbirleri almışlardır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. ordumuzu her daim güçlü kılsın amin...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ya müjde, yada zafer. ortası yokmu kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR