Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye kurallarına göre oynamalı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye ile ilişki kurmak istediklerini ancak Türkiye'nin "kurallara göre oynamadığını" ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 21:37 GÜNCELLEME 05.07.2022 21:44 DÜNYA
Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye kurallarına göre oynamalı
Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye kurallarına göre oynamalı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, masayı deviren taraf olduklarını unutup Türkiye'yi suçlamaya kalktı. Hatırlanacağı üzere iki ülke arasında; Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantıları başlamış; bu kapsamda Miçotakis İstanbul'a gelerek Erdoğan'la görüşmüştü. Ancak Yunan Başbakan günler sonra ABD'ye gidip Kongre'de konuşma yaparak, Ankara'ya karşı sözler sarf etmiş ve "Türkiye'ye F-16'ları vermeyin" lobisi yürütmüştü. Bu gelişmeden sonra Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye biri artık yok" diyerek rest çekmiş, Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde de Yunan liderle görüşmemişti.

Miçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğizMiçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğiz

Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bittiBaşkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde Yunanistan resti: Kusura bakmayın!Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde Yunanistan resti: Kusura bakmayın!

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos: Türkiye ağır bedel öderYunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos: Türkiye ağır bedel öder

"TÜRKİYE KURALINA GÖRE OYNAMALI"

Bugün yeni bir açıklama yapan Yunan hükümeti haddini bir kez daha aştı. Atina'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Panagiotopoulos, "Türkiye ile ilişki kurmak istiyoruz ama Türkiye kurallara göre oynamak zorunda. Türkiye kendi kurallarına göre oynamamalı, özellikle askeri konularda ve tek taraflı eylemlerde" dedi.

PEKİ OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMAYAN KİM?

Halbuki Türkiye, başta Libya ile yapılan deniz yetki anlaşması dahil; Akdeniz ve Ege'de attığı adımları, imzaladığı mutabakatları BM'ye bildirerek ve BM'de onaylatarak ilerliyor. Paris ve Lozan Anlaşması açık olmasına rağmen; oyunu kuralına göre oynamayan taraf aslında Yunanistan. Zira bu anlaşmalara göre, Ege'de adaların silahlandırılması yasak. Ancak biz biliyoruz ki -açık kaynaklarda yer alan bilgi ve belgeler de bunu gösteriyor- Atina yönetimi yıllardır söz konusu adaları uluslararası mutabakatları hiçe sayarak askerileştiriyor. Daha bugün ortaya çıkan ve Yunan kanallarının yayınladığı bir görüntüde; Kuşadası'na 22 km uzaklıktaki Sisam Adası'na askeri tatbikat yapıldığı belirlendi.

ATİNA-ANKARA HATTI GERGİN

Yunanistan ve Türkiye; deniz yetki alanlarından hava sahası ihlallerine, doğal gaz aranmasından Kıbrıs'taki anlaşmazlığa bir başlıkta karşı karşıya geliyor.

Yunanistan'ın uluslararası anlaşmalar gereği askerden arındırılması gereken Ege Denizi'ndeki adaları silahlandırması, son haftalarla Türkiye ile yaşanan krizin en sıcak başlığı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 200 TÜMÜ
  • İshak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen mültecileri oyunun kuralına göremi denize ölüme itiyosun şımarık kafir
    Cevapla
  • sarıçiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    AB ve ABD nin etegine saklanmayın ve acilen yüzme ögrenin sonunuz deniz olacak.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin kural koyma yetkin mı var? Sen ancak onun bunun arkasından bacak arasından havlarsın. Arkadan gelip ısırmaya çalışırsın. Sen önce bi aynaya bak. Siz yapamıyorsunuz diye Türkiye SIHA yapması mı? Çok çırpınırsınız.
    Cevapla
  • dosttan birr 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve yunanistan beslemeleri...şam ve atinaya girme zamanı. adamlar kaşınıyor gel gel diyor..daha ne duruyorsun.
    Cevapla
  • dosttan birr 1 yıl önce Şikayet Et
    besleme yunanistan hem korkak hem cesur.Turkiye seçimden sonra hem suriyeye şama hem atinaya girmeli.yoksa pkk ve besleme yunanistan dahada azacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR