Kanser aşısında 'umut verici' sonuçlar alındı

Araştırmacılar, COVID aşılarına benzer teknolojiyi kullanan kişiselleştirilmiş bir kanser aşısının "gerçekten umut verici" erken sonuçlar verdiğini söylüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2022 07:11 GÜNCELLEME 06.07.2022 09:07 DÜNYA
Kanser aşısında 'umut verici' sonuçlar alındı
Kanser aşısında 'umut verici' sonuçlar alındı

Aşı, standart tedavi gördükten sonra İngiltere Halk Sağlığı Merkezi'nin Clatterbridge Kanser Merkezi'nde baş ve boyun kanseri olan sekiz hastaya verildi. Hastaların hiçbirinde aylar sonra nüksetme görülmedi.

Bununla birlikte, kontrol grubundaki aşıyı almayan iki hastada kanserin geri döndüğü görüldü.

Danışman tıbbi onkolog ve merkezdeki klinik araştırma direktörü Profesör Christian Ottensmeier, Sky News'e bulgular hakkında "ihtiyatlı iyimser" olduğunu söyledi.

TG4050 kod adlı iğne, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin Covid aşısını üreten benzer teknolojiyi kullanan Transgene adlı bir Fransız şirketi tarafından yapıldı.

Aşı, tümörlerinde DNA bulunan her hasta için özel olarak hazırlanıyor.

Enjekte edildikten sonra, vücuda, tümörlerin yüzeyinde bulunanlarla aynı proteinleri oluşturması ve bir bağışıklık tepkisini tetiklemesi talimatı veriliyor.

Teoride, ameliyattan sonra kan dolaşımında kalan aynı yüzey proteinlerini sergileyen herhangi bir kanser hücresi, daha sonra T hücreleri tarafından yok ediliyor ve kanserin tutunmasını engelliyor.

Baş ve boyun kanseri için yapılan denemeye otuz hasta katılıyor. Yarısına, geleneksel tedaviyi bitirir bitirmez aşı verilecek, diğer yarısı ise sadece nüks ettiklerinde alacak.

Baş ve boyunda ağız ve boğaz dahil olmak üzere kanserin gelişebileceği 30'dan fazla bölge var. Bu tür kanser hastalarında tümörlerinin geri dönme şansı yüksek görülüyor.

KAYNAK : Independent
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman piyasada olacak?
    Cevapla
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman piyasada olacak?
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Parkinson alzheimer içinde aşı çalışması yapılmalı
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Covid aşısı olmadım şükürler olsun olmamda.... Nanoteknoloji ile insanları çiplediler. maymun çiçek virusu covid aşıların yan etkısı aşıların yan etkısını yenı pandemı dıye yutturuyorlar
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumdan adeta bilgisizlik ve cehalet fışkırıyor!
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeka kardeşim, Cahil mi ? Benim ön görümü çürütecek bir kaynağın var mı ? DSÖ başkanı 2030 a kadar herkesde implant olacak dıyor cahıl mı bu ınsan ? Başımıza ne geldiyse sorgulamadan her şeye atlayan insanlardan geldi...
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu cahil ve bilgisiz ve boş yorumu yazarken hiç utanmadınızmı?
    Cevapla
  • Ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciddimisiniz sayın Mustafa bey bu ülkede Cehalet ve cahilin ödülü varsa siz bu yorumu yazmak ile tam adaysınız!
    Cevapla
  • Zeka 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim cahil cahil konuşma Kuran ilk emri oku diyor okumakta kastınız hikaye kitabı değil araştırın ben herşeyi yarattım bilimi ilimi diyor bilim adına aşı bir Yaradanın insanlara verdiği lütüftur saçma sapan yorumlarla insanları etkiliosunuz aşı ile ölüm oranları düştü bu mantıkta yaşayanlara ne oy kullandıracaksın nede söz sahibi yapacaksın cahil insanlar yüzünden memleket atağa geçemiyor
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hasta insanlara uygulanıyor. Neyin peşindesiniz yorumcular. İnsanların bir ümit diye bekledikleri haberleri kendi saçmalıklarınızla kirletmeyin
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    bilim şüphe gerektirir her denilene neden inanıyorsun ? Muhtemelen sen covid aşısını sorgulamadan vurulmuşsundur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR