İsveçli bakanla milletvekili arasında 'PKK'yı en çok sen savundun' tartışması

İsveç'te Sol Parti milletvekilleri ile İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson arasında PKK atışması yaşandı. "Sol Parti'ye sesleniyorum! Terör örgütü PKK ile aranıza mesafe koyun" diyen Johansson'a, "PKK'yı en çok sen savundun" cevabı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2022 21:26 GÜNCELLEME 07.07.2022 00:38 DÜNYA
İsveçli bakanla milletvekili arasında 'PKK'yı en çok sen savundun' tartışması
İsveçli bakanla milletvekili arasında 'PKK'yı en çok sen savundun' tartışması

Terör örgütü PKK/YPG, İsveçli siyasileri karşı karşıya getirdi. İsveç meclisindeki Sol Parti üyesi üç milletvekili, terör örgütü PKK ve Suriye kolu YPG'ye ait sözde bayraklarla eylem yaptı.

Gotland Adası'nda gerçekleşen terör eylemi, İsveç gazetesi Aftonbladet tarafından da gündeme getirildi.

İSVEÇ BAŞBAKANI'NDAN PKK BAYRAKLI EYLEME TEPKİ

İsveç'in resmi haber ajansı TT News Agency'a konuşan Başbakan Magdalena Andersson, "PKK sadece İsveç'te değil AB ülkelerinde de terör örgütleri listesinde. Bu bayrakla poz vermek aşırı derecede uygunsuz" dedi.

"PKK İLE ARANIZA MESAFE KOYUN"

İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson, Sol Parti'ye hitaben sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı:

"Bu eylem kabul edilemez. PKK, Olaf Palme döneminde terör örgütü olarak tanındı. PKK, birçok masum insanı öldürdü. Sol Parti! Derhal PKK ile aranıza mesafe koyun!"

"EN ÇOK SEN SAVUNDUN"

Bakan Johansson'a Sol Parti'den cevap gecikmedi. Terör örgütü PKK yandaşı eyleme katılan ve örgüte ait sözde bayrağı açarak "PKK'nın yanındayız" diyen İsveç Milletvekili Daniel Riazat, Johansson'a şu yanıtı verdi:

İsveç Dışişleri Bakanı Linde'den, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepkiİsveç Dışişleri Bakanı Linde'den, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki

"PKK'yı en çok sen savundun. İki yıldır PKK'yı övüyorsun. En çok sizin iktidar partiniz PKK bayrakları açtı, PKK'lıları övdü. Sizin hükümetiniz bizzat PKK ve YPG savaşçılarını övdü. Saçmalamayın. Mantıklı olun!"

PKK DESTEKÇİSİ VEKİL RİAZAT, FETÖ'CÜ ENES KANTER'LE BULUŞMUŞTU

YPG/PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, haziranda terör örgütü FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirerek ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, Enes Kanter ile

JOHANSSON, PKK DESTEKÇİSİ VEKİLİN OYUYLA KURTULMUŞTU

İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson hakkında; haziran ayında güven oylaması yapılmıştı. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "Eğer ki güven oyunu geçemezse ben de istifa ederim" demişti. İsveç'in PKK sempatizanı milletvekili Aminah Kakabaveh, ardından Kandil'le iletişime geçti. Elebaşlarından gelen talimat üstüne güven oylamasında hükümeti destekledi ve Johansson'un bakanlığı düşürülemedi.

YPG/PKK destekçisi vekilden şantaj! İsveçliler: Erdoğan çok haklıYPG/PKK destekçisi vekilden şantaj! İsveçliler: Erdoğan çok haklı

İsveç yine PKK'yı seçti: Başbakan Andersson şantaja boyun eğdiİsveç yine PKK'yı seçti: Başbakan Andersson şantaja boyun eğdi

PKK destekçisi Amineh Kakabaveh, İsveç'te kriz çıkardı: Bu anayasaya aykırıPKK destekçisi Amineh Kakabaveh, İsveç'te kriz çıkardı: Bu anayasaya aykırı

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • grçk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin aslında İsveç ve Finlandiya yı Nato ya kabulü hiç işine gelmez.Çünkü şu anda Rusya ile Ukraynada tarafsız gözüküyor ve ilişkililerin bozulması istenmiyor. Ancak Terör şartını öne sürmesi ve bu ülkelerinde terör örgütüyle iyice entegre olduğunu bildiği için istenen teröristleri veremeyeceğini de biliyor. Böylece sözünü tutmayan ve anlaşmaya uymayan bu ülkeler olacak.İşte bu siyasettir.
    Cevapla
  • Seyrusefer34 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım bu ülkeler natoya Rusya korkusundan değil,terör örgütünü ülkesinden kovmak için giriyor natodan yardım alacak terörden tehtitlerden kurtulmak için.ulkeyi resmen teslim almışlar.
    Cevapla
  • sultan 1 yıl önce Şikayet Et
    HEP SÖYLENİYOR bu ecnebilere inanmayalım bunlar yalanın ve üç kagıdın ustalarıdır çünkü dedeleri elma kıtlamıştıR bunların dişleri kamaşır kesin kanı budur İNANMAYIN
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam la geçmişe çizik atacaaaz. Hepiniz bırakın pkklı olmayı.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Olaf Palme suikastını bu kanı bozuk pkk yapmadı mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR