Türkiye'yi de tehdit etmişti! John Bolton: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim

Son dakika haberi... Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, CNN televizyonunda başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olduğunu itiraf etti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2022 07:30 GÜNCELLEME 13.07.2022 07:38 DÜNYA
Türkiye'yi de tehdit etmişti! John Bolton: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim
Türkiye'yi de tehdit etmişti! John Bolton: Başka ülkelerde darbe planlarına yardım ettim

Son dakika... CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, ilginç bir itirafta bulundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak'ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı.

CIA ve MOSSAD destekli Türkiye planı: Hedefleri 2023'te Erdoğan'ı devirmekCIA ve MOSSAD destekli Türkiye planı: Hedefleri 2023'te Erdoğan'ı devirmek

Skandal Türkiye girişimi sonrası John Bolton'a cevap: Hadi oradanSkandal Türkiye girişimi sonrası John Bolton'a cevap: Hadi oradan

John Bolton'dan Türkiye'ye demokrasi getirme imasıJohn Bolton'dan Türkiye'ye demokrasi getirme iması

Bolton, 6 Ocak olaylarının "dikkatlice planlanmış bir darbe" olarak nitelenmesine yönelik, Trump'ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

Son dakika: Trump destekçileri Kongre binasını bastı: Beyaz Saray'da bomba alarmıTrump destekçileri Kongre binasını bastı: Beyaz Saray'da bomba alarmı

"DARBE YAPMAK İÇİN SON DERECE ZEKİ OLMAYA GEREK YOK."

Tapper'ın "Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok." diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu ifadeleri kullandı:

Trump'tan Bolton'a akılalmaz sözlerTrump'tan Bolton'a akılalmaz sözler

"Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil."

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton

''TÜRKİYE'DE ALARMA GEÇMENIN VAKTİ GELDİ''

Bolton kurucusu olduğu 'Türk Demokrasi Projesi' derneğini desteklediğini belirterek Türkiye hakkında provokatif açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan'ı hedef alan Bolton "Türkiye'de alarma geçmenin vakti geldi. Bir zamanlar güvenilir NATO müttefiki şimdi demokrasiye sırtını dönüyor ve Rusya'yı kucaklıyor. Projeye katılmaktan memnunum." ifadelerini kullanmıştı.

 
KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • recep ünlü 1 yıl önce Şikayet Et
    John Bolton merak etmesin. hiç bosuna da darbelerle ugrasmasin. Bu gidişle biz kendi kendimizi zaten devirecegiz. Bak istanbullulara onca ak parti hizmetine rağmen oylarını gidip imamogluna verdiler herşey çok güzel olacak diye diye. Simdi de aynısını 2023 te yapacaklarmış. Allah bunlara fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Felanca 1 yıl önce Şikayet Et
    abd demokrasisi ortada. ırakta suriyede afganistanda. milyarlarca dolar hırsızlık ve yine milyonlarca masum katledildi. ey abd al demokrasini başına çal. Türkiyede bir daha darbe yapamayacaksınız
    Cevapla
  • Dağdelen oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Stratejik ortaklık. Demek ki ABD bu ortaklığı sadece kendi çıkarlarına göre yorumluyor.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi ağzınıza pek yakışıyor gerçekten Ülkelerin kendi seçimlerine saygısı olmayan havariler sabır biraz REİS sizi projeye dahil edecek.Bunlara anladıkları dilden hamleler yapmak gerek.Dişe diş.Zeki olmaya bencede gerek yok.Aptal olmasalar bu denli cesur olmazlar.
    Cevapla
  • selcuk bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu herif kendisini kovboy filmindeki kasabanın serifi sanıyor galıba. Osmanlı tokadını yıyınce yerlerde gozlugunu arar sürünerek.o toprakların gercek sahipleri Kızıl Derililer ile yakın temasa gecıp topraklarına tekrar sahip olmaları icin desteklemekte fayda var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR