Olga Skabeyeva: Tanrı korusun! Durmayız ve Varşova'ya kadar ilerleriz

Spekülatif yayınlarıyla savaşı körükleyen Rus devlet televizyonu ve analistleri, ABD'nin Ukrayna'yı silahlandırmaya devam etmesi durumunda; savaşın Polonya'ya da yayılacağını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2022 12:05 GÜNCELLEME 15.07.2022 14:22 DÜNYA
Olga Skabeyeva: Tanrı korusun! Durmayız ve Varşova'ya kadar ilerleriz
Olga Skabeyeva: Tanrı korusun! Durmayız ve Varşova'ya kadar ilerleriz

Rus devlet televizyonu Russia-1'de (Rossiya-1) yayınlanan "60 dakika" adlı programda konuşan Rus sunucu Olga Skabeeva (Olga Skabeyeva), ABD'nin Ukrayna'ya gönderdiği silahlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Daha önce "Üçüncü Dünya Savaşı başladı", "Bin tane Bayraktar TB2 düşürdük" tarzı spekülatif açıklamalar yapan Skabeeva, yaptığı yeni açıklamada; savaşın Polonya'ya sıçrayabileceğini söyledi.

Olga Skabeyeva: Üçüncü Dünya Savaşı başladıOlga Skabeyeva: Üçüncü Dünya Savaşı başladı

Olga Skabeyeva: Bin tane Bayraktar TB2 düşürdükOlga Skabeyeva: Bin tane Bayraktar TB2 düşürdük

"VARŞOVA'YA KADAR İLERLERİZ"

Rus ordusu; özellikle de Batı dünyasının Kiev'e verdiği silah desteğinden rahatsız. Geçtiğimiz hafta; ABD'nin gönderdiği Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemlerinin (HIMARS) Ukrayna'ya ulaşmıştı.

Bu konuya atıf yapan Olga Skabeeva, "Tanrı korusun! Eğer Amerikalılar 300 kilometre menzilli füzeleri gönderirse, durmayız. Varşova'ya kadar ilerleriz" dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya tedarik ettiği HIMARS'lar 50 mil yani 80 km menzile sahip.

POLONYA SESSİZ KALDI

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rus sunucunun ifadeleri sonrası Newsweek'in konuya dair sorularına yanıt vermedi.

Bu noktada, Polonya'nın NATO üyesi olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bu yüzden böyle bir durumun gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az. Moskova yönetimi; böyle bir müdahalede NATO'nun 5. maddesini tetikleyeceğini, direkt olarak NATO'yla savaşacağını iyi biliyor.

Andrew Gurulyov: İlk olarak Londra'yı bombalayacağızAndrew Gurulyov: İlk olarak Londra'yı bombalayacağız

Rus devlet televizyonundan nükleer tehditRus devlet televizyonundan nükleer tehdit

Rus devlet televizyonundan tepki çekecek yayın! Listeye Erdoğan'ı da aldılarRus devlet televizyonundan tepki çekecek yayın! Listeye Erdoğan'ı da aldılar

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 180 TÜMÜ
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu isler anlik kararlarla olsaydi olga yi msb yapardi putin. Ama konusulan her sey yeni yol aciyor. Lortrayi vur warsovu vur inanmayan nato malagini bi de bruksel de vur.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu rusya ona tehdit buna tehdit niye kimse bişey demiyor
    Cevapla
  • cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    rüsya kendi başına bir dünya koskoca topraklarında herşey var kendine yetiyor kimseye muhtaş değil ambargo yapanlar umurnda değil.
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Olgacim Konya'ya da gelir misin.bekliyoz
    Cevapla
  • Samed 1 yıl önce Şikayet Et
    Polonyaya zaten girecekler.. Savaşı yayacaklar.. Avrupaya komşu olacaklar. Hatta Almanya'ya bile dokunabilirler.. Çünkü dünyayı yöneten güçler bunu istiyor.. Yani anlayacağınız Rusyada büyük güçlere hizmet ediyor..
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya demek öyle
    Cevapla
  • iliceli 1 yıl önce Şikayet Et
    bin tane bayraktar havalansa rus topragi diye bir yer kalmaz canim benim rahat ol sen pantsirlerinizi ne hale getirdi 10 tanesi yakin zamanda gorduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR