Aşırı sıcaktan asfalt eridi, raylar büküldü

Son dönemde güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle tarihinin en yüksek sıcaklıklarını yaşayan İngiltere'de termometreler 39 santigrat dereceyi gördü.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2022 15:51 GÜNCELLEME 19.07.2022 15:51 DÜNYA
Aşırı sıcaktan asfalt eridi, raylar büküldü
Aşırı sıcaktan asfalt eridi, raylar büküldü

İngiltere Meteoroloji Kurumu (Met Office), ülkede tespit edilen sıcaklıkların 39.1 santigrat dereceye ulaştığını ve bunun ülke tarihinin en yüksek sıcaklığı olduğunu bildirdi.

Bu sabah saatlerinde ülkede sıcaklıkların ilk kez 40 santigrat dereceye ulaşabileceği ve sağlıklı insanlar arasında ciddi hastalık ve hatta ölüm riski oluşturabileceği dikkate alınarak ilk defa aşırı sıcaklık uyarısı yapılmıştı.

Avrupa'da aşırı sıcak alarmı: Ölü sayısı bini geçtiAvrupa'da aşırı sıcak alarmı: Ölü sayısı bini geçti

İngiltere'de şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık, 2019'da bir rekor olan 38,7 santigrat derece olarak tespit edilmişti.

Seyahat, sağlık hizmetleri ve eğitimi olumsuz etkileyen aşırı sıcaklıklara yönelik "kırmızı" alarmın 19 Temmuz'a kadar süreceği bildirildi.

ASFALT ERİDİ, PİST KAPATILDI

Londra'da yer alan Luton Havalimanı'ndaki bir pist, aşırı sıcakların asfaltı eritmesi nedeniyle kapatıldı.

Sahadaki mühendisler devreye girerek asfaltı onardı. Pist yaklaşık 1 saat sonra yeniden kullanıma açıldı. 

RAY HATLARI BÜKÜLDÜ

Ulusal Demiryolları Şebekesi'nin vatandaşlara sadece gerekli olduğu durumlarda seyahat etmeleri için yaptığı çağrı sonrası, karayolları ve demiryollarındaki yolcu sayısı beşte bire kadar düştü.

Bazı hatlardaki raylar sıcaklık sebebiyle büküldü. Bu yüzden bazı tren seferleri yapılamadıu.

Londra'nın 15 metro hattından 11'inde ise, ciddi gecikmeler yaşandı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • gercekci 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuce mevlam neylerse guzel eyler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Urfa da bütün yazımızı 45 derece geçiriyoruz
    Cevapla
  • Adil Düzen 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kavurucu sıcağa nede dondurucu soğuğa dayanabiliyosunuz birde haşa üstün bir ırkız diye geçiniyor bu ingilizler Allah cc kibrinizi yerin dibine soksun inşallah.
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde hava limanı asfaltı erise icerdeki vatan hainlerini susturamazsın....ingiltere gibi yerde yaşanan olaya bakın......
    Cevapla
  • Habeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani Mars Jüpiter Venüs İsim koyduklarımız dünyalar yani güneş sisteminin içerisindeki gezegenlerde neler olup bitiğinde allahtan başka kimse bilemez güneş git gide büyüyor 2028 de atmosfer tabakası tamamen çökmesi bekleniliyor bu şu demek oluyor Ozan tabakası 100/90 bulaharlaşmayı tutmuyor denizlerde ırmaklarda gölerde akarsularda nehirler bataklık bölgelerdeki buharlaşan nem 100/90 uzaya savruluyor bu şu demek oluyor ormanlar bitki türleri 109/95 yok olur 2028 okjişen biter insanlar nefes alamaz Hayat son bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR