Irak'taki Sünni koalisyonun lideri: Duhok'taki saldırıyı PKK yaptı

Irak'taki en büyük Sünni koalisyonunun lideri Hançer, Duhok saldırısının PKK tarafından yapıldığını söyledi. PKK ve bazı yerel silahlı örgütlerin desteğiyle bu saldırının yapıldığını belirten Hançer, derhal ciddi adımlar atmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2022 08:51 GÜNCELLEME 22.07.2022 08:52 DÜNYA
Irak'taki Sünni koalisyonun lideri: Duhok'taki saldırıyı PKK yaptı
Irak'taki Sünni koalisyonun lideri: Duhok'taki saldırıyı PKK yaptı

Irak Meclisindeki Sünni es-Siyade Koalisyonu Başkanı Hamis Hançer, Duhok kentinde meydana gelen ve sivilleri hedef alan saldırının bir terör örgütü saldırısı olduğunu belirterek bu terör unsurlarının önüne geçilmesini istedi.

Irak Meclisinde en geniş Sünni milletvekili sayısına sahip olan Hançer sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda, Duhok olayında sinsi bir terör örgütü oyunu olduğunu ve saldırıyı bölgedeki terör mafyalarının yaptığını ifade etti.

Irak'ın Türkiye ile olan sınırında terör örgütü PKK ve bazı yerel silahlı milislerin desteğiyle bu elim olayın yapıldığını aktaran Hançer, hükümetinin tez vakit bunlara karşı ciddi adım atmasını talep etti.

Hançer, bu terör mafyalarının attıkları bu adımla ülke insanının canına kıyarak siyasi amaçlarına ulaşmak istediklerini aktardı.

PKK'nın son oyunu Duhok: Amaç Suriye harekatının önünü kesmekPKK'nın son oyunu Duhok: Amaç Suriye harekatının önünü kesmek

PKK Duhok'ta katliam yaptı! HDP'den Türkiye'yi suçlayan skandal açıklama!PKK Duhok'ta katliam yaptı! HDP'den Türkiye'yi suçlayan skandal açıklama!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınamaDışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama

Ülkenin egemenliğinin korunması için Iraklıların tamamının birleşerek bu teröristlere karşı koymasını isteyen Hançer, Irak hükümetinin bu terör unsurlarına karşı aciz durumda kalmasını esefle karşıladığını dile getirdi.

Hançer, Irak hükümeti ve güvenlik güçlerinin tüm sınırların terör unsurları ve mafyalarından arındırmasını gerektiğini vurguladı.

Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde çarşamba günü bir dere kenarına yapılan saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Saldırının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da sivillerin hayatını kaybettiği saldırı kınanmıştı. Açıklamada, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu belirtilerek "Terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

Türk Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca Iraklı yetkililere, "terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında kalarak açıklamalar yapmama" çağrısında bulunulmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetmişti:

"Bir kere daha vefat eden 9 kardeşimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara şifa diliyoruz, ihtiyaç olursa yaralıları Türkiye'ye getirebileceğimizi de söyledik. Tabii bu saldırıyla ilgili Türkiye'yi suçlayıcı, karalayıcı haberler de çıktı. Yaptığımız açıklamada da net bir şekilde de bunu yalanladık. Türkiye'nin hiçbir zaman sivillere yönelik bir saldırı gerçekleştirmediğini tüm dünya bilir. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde biz terörle mücadelemizi sürdürüyoruz ve dün bu haberler gelir gelmez tabii ilgili kurumlarımızda da hemen istişareler yaptık, bilgi paylaşımları yaptık ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden aldığımız bilgiye göre, sivillere yönelik herhangi bir saldırmış olmamıştır."

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    Devam : Bütün sunni kaynaklar hz. Ali Kufeye gelmeden önce Kufenin alt yapısının sunni oluşumlu olduğunu ve bu durumun hz. Ali Kufeye geldikten sonra da devam ettiğini gösteriyor.Sözkonusu dönemde Kufe halkının çoğunluğu hz. Aliyi dördüncü imam bilerek bağlanmıştı yani hz. Aliden önce osmana biat ediyorlardı.Yani Kufe halkının çoğu sunni inanış içindeydi ve şiiler azınlıktaydı.Kerbela olayı sürecinde bu durum böyledi O yüzden diyoruzki İmam Hüseyini yanlız bırakanların hangi inanış içinde oldukları bellidir.
    Cevapla
  • Ertaç Akgün 1 yıl önce Şikayet Et
    16 yüzyılın başlarından itibaren Safeviler, sunni iranı şiileştirmeye başlamıştı. Irakta da 16. Yüzyılın başlarından daha sonraki belli zaman dilimlerine kadar sunni inanışta olan insanlar çoğunluktaydı. Şiileşen İran, daha sonraları Iraktada şiileştirme politikası uygulamış ve Irakta şii nufüs artmaya başlamıştır.Yani Irakta, 16 yüzyılın başlarından önce sunni inanışta olan insanlar çoğunluktaydı.Kerbela olayının yaşandığı süreçlerde de Kufede sunni inanışta olan insanların çoğunluktaydı.Bütün sunni kaynaklar hz. Ali Kufeye gelmeden önce Kufenin alt yapısının sunni oluşumlu olduğunu ve bu durumun hz. Ali Kufeye geldikten sonra da devam ettiğini gösteriyor.
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Iraklılar önce haremlerinden amerika conilerini çıkarsın
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    ırak suriye libya veya herhangi bir arap devleti devlet veya millet olamamiş onurdan yoksun halkini koruyamayacak kadar acizler dostu düşmani ayirt edemiyecek kadar vizyonsuz ve korler bunlardan bir nane olmaz bu şuursuzlardan ibret almak Türk milletinin icindeki ayrilikci aptallara pkk sempatizani geri zekalilara bunlari hergun anlatmak bizim icin artik gorevdir
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim Devletim böyle adi hain bir sadrıyı hiçbir zaman yapmadı yapmazda. Benim askerim polisim hendek olaylarında bir tane sivil zarar görmesin diye canını verdi sivillere mazlumlara zarar vermedi. Bu gün devletimizi suçlayanlar ya ahmaktır veyahut emperyalizmin kuklası bir hain.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR