İİT'den Türkiye'ye övgü!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Türkiye ve uluslararası çevrelerin tahıl koridoru anlaşmasının imzalanması için sarf ettiği çabayı övdü.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2022 22:38 GÜNCELLEME 23.07.2022 22:38 DÜNYA
İİT'den Türkiye'ye övgü!
İİT'den Türkiye'ye övgü!

İİT'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Genel Sekreter Hüseyin İbrahim Taha, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taha, "İİT üyesi ülkelerin de aralarında bulunduğu pek çok bölge ülkesinde gıda güvenliğini sağlayacak bu önemli başarının elde edilmesinde Türkiye ile bölgesel ve uluslararası çevrelerin sarf ettiği çabayı" takdir etti.

Söz konusu anlaşmanın, doğru yönde atılmış bir adım olduğunu belirten Taha, çatışmanın taraflarını, savaşı sona erdirecek barışçıl bir çözüme varmak için diplomatik çalışmaları artırmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, dün İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

 

KAYNAK : AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum, bizde ki gandi Kilicdaroglu olsaydi ne yapardi
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İİT, Türkiyenin Ortadoğuda, Afrikada, Balkanlarda.. Hatta ta Miyammarda yaptıklarından haberdar değil miydi? petrol zengini krallıklar, petrodoları Avruapa ve Amerikan bankalarında. Ne diyelim. Bir bilenler bilmez mi.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşan iki hristiyan ülke hakem olarak Müslüman Türkiye yi seçiyor.Elhamdülillah..
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    hepini türkiyenin şemsiyesinin altında toplanalım tek milet tek yürek olalım dünya bize vız gelir bu kafirlerin zulumundan kurataralm islam alemini
    Cevapla
  • Hayrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR