Moldova'da Rus korkusu! Saldırılar ilerlerse...

Moldova Başbakanı Natalia Gavrilita, "Rusya'nın saldırıları Ukrayna'nın güneybatı kesimine ve Odesa bölgesine doğru ilerlemesi durumunda endişelerimiz artacaktır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2022 10:45 GÜNCELLEME 26.07.2022 10:45 DÜNYA
Moldova'da Rus korkusu! Saldırılar ilerlerse...
Moldova'da Rus korkusu! Saldırılar ilerlerse...

Moldova Başbakanı Natalia Gavrilita, Rusya'nın Ukrayna saldırılarının genişlemesi halinde bunun kendi ülkelerine sıçramasından endişe duyduklarını söyledi.

Başbakan Gavrilita CNN International ile yaptığı bir röportajda, komşu ülke Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'nın yönünü Moldova'ya döndürmesi ihtimalinden kaygı duyduklarını belirtti.

"BİRTAKIM KAYGILARA SAHİBİZ"

CNN'in röportajı sırasında Rusya'nın gelecekte Moldova'ya karşı nasıl bir tavır alacağı yönünde bir soruyu cevaplayan Gavrilita "(Rusya'nın) saldırıları Ukrayna'nın güneybatı kesimine ve Odesa bölgesine doğru ilerlemesi durumunda endişelerimiz artacaktır. Doğal olarak şu anda birtakım kaygılara sahibiz." diye konuştu.

Gavrilita ayrıca bir ülkenin uluslararası hukuku görmezden gelerek bir ilhak girişimi başlatmaya yeltenebilmesinin yalnızca Moldova'yı değil birçok ülkeyi de endişelendireceğinden bahsetti.

Rusya'nın Moldova'ya yönelik bir saldırı başlatması ihtimalinde savaşın Ukrayna sınırında yer alan Transdinyester bölgesinden ülkeye doğru yayılabileceği belirtiliyor.

Moldova 1991 yılında Sovyetler Birliği'nden bağımsız olurken, ülkenin doğusundaki Transdinyester bağımsızlığını ilan etmiş, çıkan çatışmalar 1992'de ateşkesle son bulmuştu.

Bölge 1992 yılından bu yana Rus yanlısı güçler ve Ruslarca idare ediliyor.

Transdinyester'de Rus güçlerinin de konuşlu olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK : Mepa News
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İzmirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle avrupanın belli bir bölgesinde kadın başkan nolluğu var herhalde bunlarda erkek yokmu acaba
    Cevapla
  • Ali.02. 1 yıl önce Şikayet Et
    Moldova .Rusya geliyor.
    Cevapla
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    istersen ağzınla kuş tut sıradakı ülke moldova sayın başbakan.. ya topraklarını barış ile devredersin yada savaş ile ruslar alır oraları da....
    Cevapla
  • Dağdelen oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelir Rusya içindeki Türklerin ağırlıklı olduğu bölgelere Türk askeri konuşlanır. Türk devletleri bunun için acilen birlik içinde güçlerine güç katmalı.
    Cevapla
  • Korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıradaki keklik sen misin :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR