560 milyon yıl öncesine ait! Tarihin en yırtıcı hayvanının fosili bulundu

İngiltere'de bulunan bir fosilin 15 yıl süren çalışmaların ardından bilinen en eski yırtıcı hayvana ait olduğunu tespit edildi. Bilim adamları fosili ilk olarak 2007'de bulmuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2022 13:20 GÜNCELLEME 26.07.2022 13:20 DÜNYA
560 milyon yıl öncesine ait! Tarihin en yırtıcı hayvanının fosili bulundu
560 milyon yıl öncesine ait! Tarihin en yırtıcı hayvanının fosili bulundu

İngiltere'de bilim insanları, 2007'de bulunan fosilin 15 yıl süren çalışmaların ardından bilinen en eski yırtıcı hayvana ait olduğunu tespit etti.

BBC'de yer alan habere göre, Leicestershire'daki Charnwood Ormanı'nda bulunan 560 milyon yıllık örneğin halihazırda denizanasının da içinde olduğu "knidliler/cnidaria" türünün öncüsü olduğu düşünülüyor.

Sir David Attenborough'un onuruna "Auroralumina attenboroughii" olarak adlandırılan ve Prekambriyen döneme ait olduğu düşünülen fosil, hayvanlar alemindeki yırtıcılık kanıtlarını yaklaşık 20 milyon yıl geriye götürüyor.

"Auroralumina attenboroughii" ismindeki ilk kelime Latince'de "şafak feneri" anlamına geliyor. Araştırmanın baş yazarı Dr.Frankie Dunn keşfedilen fosil ile ilgili "Bence dokunaçları Olimpiyat meşalesine benziyor" dedi.

Keşfedilen fosilin 560 milyon yıl önce nasıl göründüğüyle ilgili tahmini çizim

İSKELETE SAHİP BİR ORGANİZMANIN İLK ÖRNEĞİ OLABİLİR

20 santimetre boyundaki fosilin aynı zamanda gerçek bir iskelete sahip bir organizmanın ilk örneği olabileceği düşünülüyor.

Araştırmacıların 2007 yılında bulduğu fosilin ait olduğu türün içindeki konumunu ve yaşadığı dönemi anlamak için yapılan çalışmaların üzerinden 15 yıl geçti.

Oxford Üniversitesinden araştırmacıların yaptığı çalışma "Nature Ecology and Evolution" dergisinde yayımlandı.

KAYNAK : BBC
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    560 milyon yıl sonra, İnsanoğlunun fosilini bulanlar ne derler acaba?
    Cevapla
  • Akif Armutçu 1 yıl önce Şikayet Et
    arkeoloji ve astronomi animasyonlarla dolu uyduruk yapıtlar. benim çok büyük ve teknolojik 2 metre ayna çaplı 100megapiksel kameralı teleskopum var, hiç renkli bir yer görmedim. nasa tam sahtekar. saturn bile halkalı bir camur tanesi gibi gozukuyor. adamlar uzak galaksileri renkli görüyor. yalan dolan.
    Cevapla
  • avni 1 yıl önce Şikayet Et
    asdasdads 100megapiksel kameralı teleskopla dünyaya 1 milyar kilometre uzaktaki gezegeni renkli ve net görme hayalleri kuran güzel insan :D
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ilginç yaratıklar varmış tarih öncesinde, hayvanın kaç model olduğu dahi üzerinde yazılıymış. Şimdilerde hayvanların üzerinde model yılı yazmıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR