Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak

Almanya'nın başkenti Berlin'de gaz ve elektrik fiyatlarının artmasının ardından enerji tasarrufu için 200 yapının gece ışıklandırılmayacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2022 10:00 GÜNCELLEME 29.07.2022 10:00 DÜNYA
Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak
Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak

Almanya'nın başkenti Berlin'de gaz ve elektrik fiyatlarının artmasının ardından enerji tasarrufu için kamuya ait birçok bina gece ışıklandırılmayacak.

Berlin Eyaleti Çevre Tüketici ve İklimi Koruma Bakanı Bettina Jarasch, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve enerji politikalarındaki tehditleri karşısında enerjinin dikkatli kullanılmasının önemine işaret ederek, "Bu özellikle de kamu sektörü için geçerli. Bu nedenle Berlin'de sorumlu olduğumuz binaları artık ışıklandırmayacağız." ifadesini kullandı.

Jarasch, böylelikle enerji tasarrufuna katkı sağlayacaklarını söyledi.

Açıklamada, Zafer Anıtı, Devlet Operası, Berlin Katedrali, Berlin Belediye Binası, Yahudi Müzesi, Charlottenburg Sarayı, St. Nikolai ve St. Marien kiliseleri, birçok heykel ve köprü gibi 200'e yakın yapının, kademeli şekilde 3-4 hafta süreyle ışıklandırılmayacağı kaydedildi.

HANNOVER'DE BİR DİZİ TEDBİR

Hannover kentinde de enerji tasarrufu için bir dizi önlem alındı.

1 Ekim-31 Mart arası dışında kamu binalarının ısıtılmaması, buralarda ve kreşlerde sıcaklığın 20 santigrat derece tutulması, kalorifer ve havalandırmaların daha az çalıştırılması, lavabolarda sıcak su kullanılmaması, kentte birçok yapının ışıklandırılmasına son verilmesi, yüzme havuzlarının gaz ile ısıtılmaması, spor salonlarının derecesinin 15 santigrat olması ve buralarda sıcak suyla duş alınmaması, fıskiye ve çeşmelerin kapatılması gibi tedbirler yer alıyor.

Hannover Belediye Başkanı Belit Onay, hedeflerinin enerji tüketimini yüzde 15 azaltmak olduğunu belirterek, yaklaşan gaz kıtlığına karşı önlem aldıklarını kaydetti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanların gaz yağıda mı yok. Gaz lambaları yaksınlar. Yoksa o binalara fareler dadanır.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    prof özgür demirtaş nerde? noldu lan özgür abd niye daraldı Türkiye yi ağbabaların batıramıyor almanya niye tasarrufa gidiyor? nabeeeer? %500 faizle ellerinde olmayan tl satıp paramıza saldıran alman ingiliz abd bankalarına laf söylesene ulan demirtaş. daha çook kuduracaksınız %+5 daha büyüyeceğiz...
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi hikaye inanmayin insanlari kandiriyorlar,, tasarruf etmek için kendi ürettikleri uçaklardan değil yabancı uçaklardan almaları gerekirdi,, gitti 8,4 milyar dolar... sonrada cikip 200 bina isiklandirilmayacakmis tasarruf etmek için :))sahtekarlar...
    Cevapla
  • Birecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    O gereksiz ışıklandırmalardan Türkiye de çok var, her ilçede hatta köylerde bile hoş geldiniz güle güle
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tespit,kaçak elektrik kullanıp haram helal deneyip hesabını başkalarına ödeten çok sahtekarlar var memlekette...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR