BM'den, "dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi" Türkiye'ye teşekkür

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, "dünyanın en fazla sayıda mülteci barındıran ülkesi" olması dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2022 03:58 GÜNCELLEME 30.07.2022 03:58 DÜNYA
BM'den, "dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi" Türkiye'ye teşekkür
BM'den, "dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi" Türkiye'ye teşekkür

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Joyce Msuya'nın, Gaziantep ve Hatay'ı da kapsayan 5 günlük Türkiye ziyaretini tamamladığını, bu sürede yerinden edilmiş Suriyeli kadınların yanı sıra insani yardım ortakları, BM personeli, bağışçılar ve sınır ötesi yardım müdahalesine katılan Türk hükümet yetkilileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Haq, "Matsuya, insani yardım çalışmalarını desteklediği için Türkiye hükümetini alkışladı ve 3,7 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığı için dünyanın en fazla sayıda mülteci barındıran ülkesi olan Türkiye'ye teşekkür etti." ifadesini kullandı.

"Kuzeybatı Suriye'de 4,1 milyon insan, temel ihtiyaçlarını karşılamak için BM yardımına güveniyor." diyen Sözcü Yardımcısı, her ay Türkiye üzerinden gıda ve diğer yardımlarının Suriye'deki 2,4 milyon kişiye ulaştırıldığı bilgisini aktardı.

Farhan Haq, Güvenlik Konseyi'nin ek bir uzatma vermemesi durumunda Suriye'ye sınır ötesi yardımların 6 ay içinde kış mevsiminin ortasında sona ereceğine dikkati çekti.

Haq, Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya'nın sınır ötesi yardım mekanizmasındaki "titiz izleme sürecini ve ortaya koyduğu farkı gördüğünü" vurguladı.

Joyce Msuya'nın 25 Temmuz itibarıyla Türkiye'ye gelerek Suriye'ye sınır ötesi insani yardımların teslimat mekanizmasındaki çalışmaları yakından izleyeceği bildirilmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ona tesekkur buna tesekkur kuru kuru bu araplari gonderin geriye hepsi hain onlar sefa surecek bizim asker dagda hainlerle savasacak
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    BM in ezberlenmiş açıklamalar ve teşekkürden başka bir lütfü yok mu? Türkiyenin yükünü hafifletmek için çaba gösteremez mi? Mültecileri farklı ülkelere adil bir şekilde dağıtmak,veya Türkiyeye mülteciler için ekonomik yardım için girimde bulunamaz mı? Yoksa sözde bir uluslararası kuruluş mudur?
    Cevapla
  • SultanAlparslanHan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bile yapmazlar ama büyük ihtimal müslüman biri getirmişler o da gördüğü olumlu gelişmeleri gizlemiyor. Yoksa diğerleri desteklşyoruz der giderlerdi. Bize ambargo uygulamasınlar, suriyede 30km güvenli bölge inşa etmemize yardım etsinler. Verdikleri öde eğin miktarı düşük onu artırsınlar.
    Cevapla
  • İlyas aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne yapıyorsunuz Türkiye'nin dusmanlariye kolkola gezyosunuz
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünde ermeni soykırımı için saygı duruşunda duruyorlardı. Türkiye tepki gösterince şimdi gönül alma ca. Hem nalına hem mıhına. Siz müslümana tşk etmezsiniz.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duyduğumuz şeye bak. AKP umarım seçimden önce bu işe çözüm bulur, yoksa oyumu boş kullanacağım. Çünkü bu kadar mülteci 10-15 yıla ülkemi tehdit eder hale gelecek
    Cevapla
  • SultanAlparslanhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki gönüllü gelin dedikte oy vermiycem diyorsun. Şuqn ülkede milli insanlar bir tarafa hainler bir tarafa ayrıldı. Bırak karşı tarafa oy vermeyi boş atan bile bunun vebalini ödeyemez. Bu vatan davası, boru değil. Mide cüzdan düğnecek zaman değil. Tasmayı kabul etmeyene saldırıyorlar. Sınıra asker yığdılar uyanmalı herkes. Savaştan bir gün önce ukraynalılar tatil için terlik beğeniyorlardı mağazada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR