Mısır ve Yunanistan'dan Akdeniz'de ortak tatbikat

Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Mısır ve Yunanistan'ın Akdeniz'de ortak deniz tatbikatı düzenlediği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2022 09:02 GÜNCELLEME 04.08.2022 07:54 DÜNYA
Mısır ve Yunanistan'dan Akdeniz'de ortak tatbikat
Mısır ve Yunanistan'dan Akdeniz'de ortak tatbikat

Mısır ve Yunanistan, Akdeniz'de ortak tatbikat düzenledi. Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Silahlı kuvvetlerin diğer ordularla eğitim seviyesini ve uzmanlık alışverişini teşvik etme planı çerçevesinde, iki ülke kuvvetleri kuzey filo bölgesinde (Mısır'ın) deniz eğitimi gerçekleştirdi" denildi.

Tatbikata Mısır'ın "el-Moaz" korvetinin ve Yunanistan'ın "HS Ikaria" çıkarma gemisinin katıldığı belirtilen açıklamada, eğitimin iki donanmanın deneyim alışverişinde bulunmasına ve ortak çıkarlar elde etmek için birbirlerinin yeteneklerinden öğrenmelerine olanak sağladığı ve bölgede deniz güvenliği ve istikrarının korunduğu belirtildi.

Tatbikatın, denizdeki hayati bir hedefin potansiyel tehditlere karşı korunması ve deniz mayınlarının imhası da dahil olmak üzere çeşitli eğitim programlarını kapsadığı ifade edildi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl kasım ayında Yunanistan, Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yunanistan'da ortak bir hava ve deniz tatbikatı düzenlemişti.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Her iki ülkeden birer sandal katılmiş.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Babayiğit Mısır dan mı çıkar demek istediniz
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu’da Avrupa’da olsun sakin bir şekilde politik ilşkileri sakin bir düzene getirme çalışmasına başladık….. Bu Mısır için, diktatör Sisi için de geçerli, biz ılımlı oldukça, ilişkileri düzeltmeye çalıştıkça, dikkafa mızmız çocuklar gibi aksini yapıyorlar… bizim düşmanlar ile birlikte sinir uçlarımıza basmaya çalışıyorlar….. Bunlardan ne Köy olur ne Kasaba ….. Biz bildiğimiz yola devam….. Elbette bir gün ABD CIA emperyalistler vız gelir diyen bir babayiğit çıkar…..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanın mısır ın tatbikata harcayacak cephanesini varmış
    Cevapla
  • saga 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalim asla bir gün gelip adil olmaz. Bu nedenle Sisi'ye taviz verilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR