Mogadişu'da yeni hükümet kuruldu

Somali'de Mogadişu yönetimi Başbakanı Hamza Abdi Barre, 38 gün sonra yeni kabineyi açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2022 12:58 GÜNCELLEME 03.08.2022 12:58 DÜNYA
Mogadişu'da yeni hükümet kuruldu
Mogadişu'da yeni hükümet kuruldu

Somali'de Mogadişu yönetimi Başbakanı Hamza Abdi Barre, başbakanlığa gelişinden 38 gün sonra yeni hükümetin kurulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud 15 Haziran'da Mogadişu yönetimi başbakanı olarak Barre'yi atamış ve hükümeti kurmasını istemişti ancak yeni başbakan 30 günlük görev süresi boyunca kabine listesi oluşturamamıştı.

Başbakanlık Ofisi Sözcüsü Ferhan Muhammed Cimal, Başbakan Barre tarafından salı günü yayımlanan bildiriyi okuyarak kabinenin 75 üyeden oluşacağını duyurdu.

Eş Şebab'ın eski sözcüsü Batı destekli Mogadişu yönetiminde bakan olduEş Şebab'ın eski sözcüsü Batı destekli Mogadişu yönetiminde bakan oldu

26 bakan, 24 eyalet bakanı ve 25 bakan yardımcısından oluşacak kabine listesinin parlamento tarafından onaylanması bekleniyor. Listenin parlamentodan geçmesi durumunda kabine üyeleri resmi bir şekilde göreve başlayacak.

Yeni hükümeti, son 40 yıl içerisinde meydana gelen en büyük kuraklık, gıda krizi ve cihat yanlısı grupların ülkede artan varlığı gibi zorluklar bekliyor.

Yeni kurulan hükümet içerisinde El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın eski sözcüsü ve üst düzey lideri Muhtar Robov "Vakıflar ve Din İşleri Bakanı" olarak atanması dikkat çekti.

KAYNAK : Mepa News
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR