Pelosi Tayvan'dan ayrıldı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve beraberindeki heyet, Tayvan ziyaretinin ardından ülkeden ayrıldı. Pelosi'yi, Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Tayvan Amerikan Enstitüsü Başkanı Sandra Oudkirk ve Tayvanlı yetkililer uğurladı

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2022 14:20 GÜNCELLEME 03.08.2022 14:20 DÜNYA
Pelosi Tayvan'dan ayrıldı
Pelosi Tayvan'dan ayrıldı

ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti tamamlandı. Çin'in sert tepkisini çeken Pelosi ve beraberindeki heyet bugün öğle saatlerinde Tayvan'dan ayrılırken, Pelosi'yi Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu ve Tayvan'da bulunan Amerikan Enstitüsü Başkanı Sandra Oudkirk uğurladı.

Tayvan'da bir gece konaklayan Pelosi, kısa süren ziyaretinde Tayvan Lideri Tsai Yingwen ve diğer siyasetçilerle bir araya gelmişti. Tsai Yingwen tarafından Başkanlık Sarayı'nda kabul edilen Pelosi'ye Tayvan'ın en büyük devlet nişanı olan şeref madalyası verilmişti. Pelosi yaptığı açıklamada, ABD olarak Tayvan'ı desteklemeye devam edeceklerini ve onu yalnız bırakmayacaklarını söylemişti.

Pelosi'nin uçağı Tayvan'a indi! ABD ile Çin arasında gerilimPelosi'nin uçağı Tayvan'a indi! ABD ile Çin arasında gerilim

Rusya'dan Pelosi açıklamasıRusya'dan Pelosi açıklaması

Çin'den gözdağı! j-20'ler havalandıÇin'den gözdağı! j-20'ler havalandı

Pelosi'nin Tayvan ziyareti Çin tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Çin ordusunun 4-7 Ağustos tarihleri arasında belirlediği 6 bölgede gerçek mermilerin kullanılacağı askeri tatbikatlar yapacağı açıklanmıştı. Ayrıca Çin, bugün itibariyle Tayvan'dan turunçgiller ve iki çeşit balık ithalatını kestiğini duyurmuştu.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • sebahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    ortalık karışacak vaziyet alın derim Çinliler çok kızgın
    Cevapla
  • Bkt 1 yıl önce Şikayet Et
    abd çinin karizmasını fena çizdi öküzün trene baktığı gibi baktılar.
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayvan aynı Ukrayna gibi yerle bir olunca bir Amerikalı yetkili çıkıp TAYVANI KANDIRDIK diyecek. Ukrayna öyle oldu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    abd fitnesi yeni savaş çin tayvan savaşı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR