Yunanistan'da telekulak krizi! Miçotakis: Haberim yoktu, özür dilerim

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Hareket'in lideri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan muhabiri Thanasis Koukakis'ten, 2021'de Yunan istihbarat servisinin kendilerini dinlediğini bilmediği için özür diledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2022 12:34 GÜNCELLEME 08.08.2022 12:40 DÜNYA
Yunanistan'da telekulak krizi! Miçotakis: Haberim yoktu, özür dilerim
Yunanistan'da telekulak krizi! Miçotakis: Haberim yoktu, özür dilerim

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP'nin istifa eden Başkanı Panagiotis Kontoleon'un, Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan'ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis'in telefonlarının dinlendiğine dair iddialar için özür diledi. Yunan medyasında yer alan haberlere göre, durumu ciddi ve affedilemez bir hata olarak nitelendiren Miçotakis "Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim. Bay Androulakis'e yapılan hata için bir özür borçluyum" açıklamasında bulundu.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanı istifa ettiYunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanı istifa etti

Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP'nin istifa eden Başkanı Panagiotis Kontoleon

TELEKULAK SKANDALINA MUHALEFETİN YORUMU SERT OLDU

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Alexis Çipras, telekulak iddiasıyla ilgili istifaların "suçluluk kabulü içerdiğini ve başbakanın sorumluluğunu teyit ettiğini" söyledi. Çipras, "Miçotakis, Yunan halkına kendi skandalı hakkında açıklama yapmalı. Bu demokrasiyle ilgili bir meseledir" dedi. SYRIZA, başbakanı telefonların dinlendiğini bilmek ve koordine etmekle suçladı. Ana muhalefet partisi ayrıca Miçotakis’in, kendini kurtarmak için en yakın ve en güvendiği ortaklarını feda ettiğini öne sürdü. Parti, iki istifanın "Hükümetin ve Hükümet Sözcüsü Yiannis Economou'nun aylardır 'yozlaşmış yalanlar' söylediğini kanıtladığını" iddia etti. PASOK da hükümeti, onaylanmasına rağmen, telefon dinleme iddialarını örtbas etmeye çalışmakla suçladı. Meclis Grup Lideri Kostas Skandalidis, 29 Temmuz'da iddialarla ilgili kapalı kapılar ardında yapılan meclis komisyonu toplantısını kastederek, "10 gün önce PASOK lideri, cep telefonunu dinleme girişimi olduğunu iddia etti ve bu Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandı. Ertesi gün hükümet konuyu kapatmak için parlamentoya koştu" dedi.

Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis

"YUNANİSTAN2IN DEMOKRASİ VE ŞEFFAFLIK SORUNU VAR"

Skandalidis, "Hükümetin cuma günkü istifa gerekçeleri, gülünç ve açıkçası anlaşılamaz. Yunanistan'ın açıkça büyük bir demokrasi ve şeffaflık sorunu var. Bunun sorumluluğu doğrudan başbakana aittir. Demokratik yükümlülüklerini yerine getiremiyorsa seçime gitmelidir. PASOK, Yunanistan'da denetimsiz çalışan karanlık mekanizmalarla savaşmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ AÇIKLADI

Öte yandan isimlerinin açıklanmaması koşuluyla basına konuşan 2 milletvekili de, 29 Temmuz'da bir meclis komitesi sırasında İstihbarat Başkanı Kontoleon'un, servisin "CNN Yunanistan için çalışan bir finans gazetecisi olan Thanasis Koukakis'i gözetlediğini" kabul ettiğini söyledi.

CNN Yunanistan'ın ekonomi muhabiri Thanasis Koukakis

YUNAN PARLAMENTOSUNA ÇAĞRI

Androulakis, Yunanistan parlamentosunu davayı araştırmak için bir soruşturma komitesi kurmaya çağırdı. Hükümet, resmi olarak sunulması halinde talebi destekleyeceğini açıkladı. Aralık 2021'de PASOK Genel Başkanlığına seçilen Androulakis, Cuma akşamı EYP'nin 2021 sonlarında, telefon görüşmelerini dinlediğini öğrendiğini söylemiş fakat bilginin kaynağını açıklamamıştı. Avrupa Parlamentosu ise, Androulakis'in telefonunun dinlendiğini onaylamıştı. Cuma günü, Kondoleon ile Miçotakis'in Genel Sekreteri ve yeğeni olan Grigoris Dimitriadis istifa etmişti.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Soytarı 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara da çomak girdi iflah olmazlar bu bunları oyalar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Orası demokraisnin beşiği gayet normal.
    Cevapla
  • turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı miçoya yol göründü....by by....
    Cevapla
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD geldi ve içinizi hep karıştıracak siz artık düşmanı hep içinizde arayacaksınız
    Cevapla
  • Özür dilemişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Miçoya sorsan yunan botlarının göçmenleri egede karasularımıza ittiğinden de haberi yok.Hem de ihalarımızın çektiği görüntüler varken.Sen böyle herşeyden habersizsen bırakta bilenler yönetsin yunanistanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR