Tasarruf çağrısı yapan Macron'un tatil fotoğrafları Fransa'yı karıştırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un vatandaşlarına yaptığı 'enerji tasarrufu' çağrısının ardından ortaya çıkan tatil fotoğrafları ülkede krize yol açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2022 10:49 GÜNCELLEME 13.08.2022 11:18 DÜNYA
Tasarruf çağrısı yapan Macron'un tatil fotoğrafları Fransa'yı karıştırdı
Tasarruf çağrısı yapan Macron'un tatil fotoğrafları Fransa'yı karıştırdı

Macron'un vatandaşlarına yaptığı enerji tasarrufuna rağmen denizde jet ski üzerinde görüntülenmesi ülkeyi resmen karıştırdı. Mecliste milletvekilleri, sosyal medyada vatandaşlar cumhurbaşkanına ateş püskürdü.

​​Avrupa’da iklim değişikliği kaynaklı rekor sıcaklıklar nedeniyle durum giderek daha kötü hale geliyor. Kuraklık enerji üretimi ve tarımı ciddi şekilde etkilerken Avrupa genelinde nehir yatakları kuruyor. Bu da Fransa, İspanya, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerin su kıtlığı tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

FRANSA GAZ KITLIĞI İLE MÜCADELE EDİYOR!

1959 yılından beri en kurak temmuz ayını yaşayan Fransa, bir yandan kavuran sıcaklar, bir yandan söndürülemeyen orman yangınları bir yandan da Ukrayna savaşı nedeni ile patlak veren gaz kıtlığı ile mücadele etmeye çalışıyor.

Ülkenin Gironde bölgesinde çıkan orman yangınında şu ana kadar 6 bin 800 hektar alan kül olurken, tahliye edilenlerin sayısı 10 bine, yanan ev sayısı ise 17’ye yükseldi. İtfaiye ekipleri tüm çabalarına rağmen yangını kontrol altına almayı başaramadı.

TATİL FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

44 yaşındaki lider, enerji tasarrufu için yaptığı ateşli konuşmanın üzerinden çok uzun bir süre geçmeden Akdeniz kıyısındaki Fort de Brégançon'da tatil yaparken görüntülendi.

1968'den bu yana Fransız cumhurbaşkanlarının resmi inziva yeri olan Riviera Malikanesi'nde karısı ile birlikte tatil yapan Macron, denize girdi, güneşlendi ve görünen o ki yaptığı çağrıya rağmen eski alışkanlıklarından vazgeçmedi ve Jet Ski üzerinde bolca vakit geçirdi.

"BUNU ANLAMAMAK SUÇTUR"

İnsanlar cumhurbaşkanlarını 'Eko-ikiyüzlü' olarak damgalarken, milletvekili Sandrine Rousseau, Macron'un iklim değişikliğini anlamadığını belirtti ve "Günümüzde bunu anlamamak suçtur" dedi.

Macron'un kendi partisindeki milletvekillerinden biri fotoğrafları 'inanılmaz' olarak değerlendirdi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa yanıyor. Adam jet skye binip ateşten kaçmış. Suç mu?
    Cevapla
  • Fiko 1 yıl önce Şikayet Et
    Kulağa hiç yabancı gelmedi macaron.
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ekoyu kiskanmistir.. Benin neyim eksik demistir..
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem gibi macrona da tatil yakışıyor. Bunlar dünyaya tatil yapmak için gelmişler. Pamuk yansın şenlik olsun beylerime, kar yagmur yağsın halk perişan olsun oh ne güzel dünya.
    Cevapla
  • fransız ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    beyhude çabalama makron.ekrem senden fersah fersah üstün.rekabeti bırak.zararlı çıkarsın.sen her afette tatile gidebilirmisin.deprem gibi afette şöyle bir uğrayıp üzülmüş gibi görünüp az ötedeki palandökende keyfle tatil yapabilirmisin.yapta bak ne oluyor.linç edilirsin linç.ama bizdekinin seçmeni her vukuatında hikmet arayıp buluyor.yakışır ekremime diyor.senin iş yaş makron.girme bu adamla rekabete.kaybedersin.
    Cevapla
  • TatiLciLerrr ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatil Ekrem Başkana yakıştığı gibi Macron Başkana da yakışıyor ama :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR