Elon Musk Mars'ta kendi kendi idame ettiren bir şehir kurmak istiyor

Çin'de bir devlet kurumu olan Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) tarafından çıkarılan bir dergiye röportaj veren Elon Musk geleceğe dair planlarını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2022 10:33 GÜNCELLEME 14.08.2022 10:37 DÜNYA
Elon Musk Mars'ta kendi kendi idame ettiren bir şehir kurmak istiyor
Elon Musk Mars'ta kendi kendi idame ettiren bir şehir kurmak istiyor

Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), çevrimiçi içerik, kullanıcı verileri ve dijital güvenlikle ilgili politikaların oluşturulmasından ve uygulanmasından sorumlu olan tek kurum. 2013 yılında kurulan CAC'ın asıl amacı Çin'i eleştiren içeriklerin silinmesini sağlamak. Ancak CAC, bu kötü imajından kurtulmak için internet üzerine araştırmaların yayınladığı bir dergi çıkarıyor. CAC tarafından çıkarılan dergi, bu yılın başlarında China Cyberspace olarak yeniden adlandırılmadan önce New Media olarak adlandırılıyordu. 

China Cyberspace dergisine makale gönderen Elon Musk, sürdürülebilir enerji, beyin implantları ve uzay araştırmaları hakkında konuştu.

Musk, dergi tarafından "teknoloji ve insanlık vizyonu hakkındaki düşüncelerini" paylaşmaya davet edildiğini söyleyerek sahibi olduğu şirketlerin (Tesla, SpaceX ve Neuralink) kullanılan teknolojiyi tanıttı.

Musk, şirketlerinin insanlık için daha iyi bir geleceğin elde edilmesine yardımcı olmak amacıyla teknoloji geliştirdiğini belirterek, "Tesla, Neuralink veya SpaceX... Bu şirketlerin tümü, insan yaşamının geleceğini geliştirmek ve dünya için mümkün olduğunca fazla pratik değer yaratmak hedefiyle kuruldu. Tesla, dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırmak için, Neuralink tıp için rehabilitasyon ve SpaceX ise yıldızlararası bağlantıları mümkün kılmak için kuruldu" dedi.

MARS'TA KENDİ KENDİNİ İDAME ETTİREN BİR ŞEHİR

Ayrıca Musk, geleceği dair hedeflerinden bahsederken "Mars'ta kendi kendini idame ettiren bir şehir" kurmaktan da söz etti. Musk, bu projesini gerçekleştirmek için SpaceX'e daha fazla yatırım yapmayı hedefliyor.

Musk, yakında tanıtılacak insansı 'Tesla Bot' ile ilgili konuşarak on yıldan daha kısa bir süre içinde bir robotu hediye etmek amacıyla satın alabileceklerini iddia etti.

Musk, “Dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma mücadelemizde daha fazla insanın bize katılmasını umuyorum” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca, Çin'deki şirketlere çağrıda bulunarak "Temiz enerji, yapay zeka, insan-makine işbirliği ve yaşamaya değer bir gelecek yaratmak için uzay araştırmalarında benzer düşünen Çinli ortakları da bize katılması için memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

KURAN UYGULAMASINI APP STORE'DAN KALDIRTAN KURUMA RÖPORTAJ VERDİĞİ İÇİN ELON MUSK ELEŞTİRİLDİ

CAC, çevrimiçi içerikleri sansürlemek ve kısıtlamak için tasarlanmış bir dizi politika uyguluyor. Bu nedenle Musk bu kuruma röportaj vererek Twitter'ı satın alma kararına ilham veren "özgürce ifade etmek" kavramıyla çeliştiği için sert bir dille eleştirildi.

CAC, şu sıralar Çin Komünist Partisi hakkında yasadışı yorumlar için yakın zamanda sosyal medya platformlarının kullanıcılar tarafından gönderilen her yorumunu incelemesini gerektiren yeni yasalar önerdi.

Son olarak geçen yıl CAC,  Apple'ın popüler bir Kuran uygulamasının App Store'dan kaldırılmasını talep etmişti. 

KAYNAK : Haber7, The Verge
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • göktug 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada yiyecek ekmek kalmadimi mars a gideceksiniz yqsanabilir olsaydi Allah orayida yemyesil sulak bir yer ederdi aklinizi basiniza alin desem ayip olmaz sanirim
    Cevapla
  • Memiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam gündemde kalmak için açıklama yapıyor.
    Cevapla
  • Gul 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala yalan söylemeye hala kendini ve kendi milletini kandırmaya devam ediyor seytan aya gidemediniz daha
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR