Türkiye dahil 42 ülkeden Rusya'ya çağrı: Zaporijya'dan çekilin

Avrupa Birliği (AB), aralarında Türkiye ile ABD'nin de bulunduğu ve 42 ülkenin destek verdiği yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, Rusya'dan Zaporizhzhya'daki (Zaporijya) nükleer santralde konuşlanan güçlerini geri çekmesi talep edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2022 11:43 GÜNCELLEME 15.08.2022 17:03 DÜNYA
Türkiye dahil 42 ülkeden Rusya'ya çağrı: Zaporijya'dan çekilin
Türkiye dahil 42 ülkeden Rusya'ya çağrı: Zaporijya'dan çekilin

Avrupa Birliği (AB) resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının Ukrayna'ya karşı sebepsiz ve haksız olduğu, uluslararası hukukun bir ihlali olduğu ifade edildi.

Zelenski'den Rusya'ya Zaporijya mesajı: Askerlerinizi hedef alacağızZelenski'den Rusya'ya Zaporijya mesajı: Askerlerinizi hedef alacağız

NÜKLEER SANTRALDEN VE TÜM UKRAYNA'DAN ÇEKİLME ÇAĞRISI

ABD, Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Kanada'nın da dahil olduğu 42 ülke adına yapılan açıklamada, "Ukrayna makamlarının Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde egemenlik sorumluluklarını sürdürebilmeleri için Rusya Federasyonu'nu askeri güçlerini ve diğer tüm yetkisiz personelini Zaporijya nükleer santralinden, yakın çevresinden ve tüm Ukrayna'dan derhal geri çekmeye çağırıyoruz. Meşru personel, görevlerini dış müdahale, tehdit olmadan yerine getirebilir" denildi.

Öte yandan açıklamada, Zaporijya nükleer santralinde saha çalışması yapılması için ekip gönderilmesi gerektiğini yineleyen IAEA Direktörü Grossi'ye destek verildi.

RUSYA: UKRAYNA HİDROELEKTRİK SANTRALİNİ VURDU

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada ise, Ukrayna ordusunun, Herson kentinin doğusunda bulunan Kakhovka'daki bir hidroelektrik santralini hedef aldığı ifade edildi.

Saldırı sonucu santraldeki altı türbinin üçünün durduğu aktarıldı. Söz konusu saldırının Zaproijya'daki nükleer reaktörlerin soğumasını olumsuz etkileyebileceği ve bunun çevre felaketine yol açabileceği belirtildi.

KAYNAK : DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Savaşa hayır 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika soktu rusyayı ukraynaya. Putin gaza geldi toprak genişletmek için ama öyle görünüyor ki savaş tam da ABD nin istediği gibi gidiyor sanki. Silah her şeyin çaresi değil. Maneviyatını kaybediyor rusya belkide RUSLARI daha kötü sonuçlar bekliyor diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD petrol fiyatlarını 60 dolar altına çekmediği sürece bu savaş sürer ABD nin de hiç niyeti savaş uzun yıllar devam etsin istiyor Rusya parçalanmaya başlamıştır bunuda yazın kenera
    Cevapla
  • Zalimler için ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusun da batının da ne kadar zalim ve vicdansız oldukları ortadayken ne doğuya ne de batıya iyilik dilemem kardeşim.Hepsi layıklarını tez zamanda bulsun inşaallah..Gerçi Ülkem de de zalimler ve vicdansızlar o kadar çoğaldı ki umarım bizim de sonumuz kötü olmaz.
    Cevapla
  • zorba kim bilmiyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna da atom olduğuna inanmıyorum rusların inançları gereği oraya dokundurmuyorlar anladığım kadarıyla
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    cernobil nükleer santrali ukraynada ve 1986 da faciya yol açdı ve radyoaktif serpinti oldu.36 yıl olmuş .ama tüm ülkeler hala ordan hububat buğda yada ayçiçek yağı falan filan alıyor ne kadar sağlıklı sizce.ilginç deyilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR