Amatör telsiz kullanarak uzaydaki astronotla sohbet etti

İngiltere'de yaşayan 8 yaşındaki Isabella Payne, babasının amatör telsizi sayesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUi) bir astronotla sohbet etti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2022 22:59 GÜNCELLEME 20.08.2022 04:06 DÜNYA
Amatör telsiz kullanarak uzaydaki astronotla sohbet etti
Amatör telsiz kullanarak uzaydaki astronotla sohbet etti

Payne, 2 Ağustos'ta uykuya daldığında babasının kendisini kaldırıp cihaza sürüklediğini ve ağzına bir mikrofon tuttuğunu aktardı.

CNN International'a dün yaptığı açıklamada babasına "Bana bunu neden yapıyorsun? Güzellik uykuma ihtiyacım var" dediğini aktaran Payne, bir anda ABD'li astronot Kjell Lindgren'le konuşmaya başladığını ifade etti:

"8 yaşımda olduğumu öğrendiğinde bir anda sesi neşeli gelmeye başladı. Gülümsediğini duyabiliyordunuz. Sesini duyduğumda çok mutlu oldum. Rüya sandım"

49 yaşındaki Lindgren de Payne'e "Seninle sohbet etmek çok güzel. Telsize gelip selam verdiğin için teşekkür ederim" dedi.

Astronot sohbetten sonra attığı tweet'teyse "Bu şimdiye kadarki en sevdiğim temas olabilir" ifadesini kullandı.

Baba Matthew Payne, Lingren'in uzayda amatör telsiz kullandığını öğrendikten sonra fırsat kolladığını, UUi'nin evlerinin tepesinden geçeceği bilgisini alınca da hazırlıklara başladığını söyledi.

 

 

KAYNAK : Indepented
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzellik uykuma ihtiyacım var :)))
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amatör telsiz dediği, kaç bin dolarlık ekipman. Türkiye için bunlar lüks uğraşlar. Biz işe gidip gelip, karnımızı doyuracak kadar para bulup şükredenlerdeniz. Hobi falan bizim neyimize.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Babaya helal olsun, küçük çocuğunu viral yaptı dünya bu ufaklığı konuşuyor. Ayrıca dünyanın yörüngesinde dolaşan astronot içinde güzel bir sürpriz olmuştur. Adam monotonluktan sıkılmıştır.
    Cevapla
  • İsm@il 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kamel bey bıde frekansı verseydi bizde bir selamunaleyküm burası dünya derdik
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Pisko mobing Haberleri
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun yavrucağa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR