İsrail Fransa'ya kafa tuttu: Yaptığınız anlaşma bizi bağlamaz

İsrail Başbakanı Lapid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesinde, "İran ile yürütülen nükleer müzakereler sonucu varılacak anlaşmaya bağlı kalmayacaklarını ve Tahran'ın nükleer güç elde etmemesi için her şeyi yapacaklarını" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2022 00:40 GÜNCELLEME 23.08.2022 00:40 DÜNYA
İsrail Fransa'ya kafa tuttu: Yaptığınız anlaşma bizi bağlamaz
İsrail Fransa'ya kafa tuttu: Yaptığınız anlaşma bizi bağlamaz

İsrail hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yair Lapid, Macron ile İran nükleer müzakerelerine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail'den nükleer anlaşma yorumu: Kötüİsrail'den nükleer anlaşma yorumu: Kötü

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah tehdit ettiHizbullah Genel Sekreteri Nasrallah tehdit etti

İran'ın nükleer anlaşmaya geri dönmesine ve İran'a daha fazla taviz verilmesine karşı olduklarını ifade eden Lapid, "İsrail, bu anlaşmaya bağlı kalmayacak ve Tahran'ın nükleer kapasite elde etmesini önlemek için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Lapid, İranlıların nükleer müzakerelere "ya al ya git biçiminde" yeni bir teklifle yaklaştığını Fransa Cumhurbaşkanı'na aktararak, İranlıların daha önceden nükleer programa ilişkin 2015'te imzalanmış Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na (KOEP) yeni maddeleri ekletmeye çalıştığını savundu.

İsrail Başbakanı, bu yeni anlaşmanın "İran'ın terör ağına güçlü yatırım akmasının ve ordusunu güçlendirmesinin önünü açacağını" vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un da İran'ın nükleer silah elde etmesinin önlenmesi konusuna bağlılığını vurguladığı ifade edildi.

İran ile nükleer anlaşmanın tarafları arasında Nisan 2021'den bu yana devam eden müzakerelerde sona gelinirken, müzakerelerin koordinatörlüğünü üstlenen Avrupa Birliğinin (AB) sunduğu taslak anlaşma metni sonrasında taraflar nihai anlaşmaya varma konusunda pozitif mesajlar vermişti.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi sıkıyorsa israil ile baş et fransa.... gücün yetmez .... okyanus sularına gömerler seni ey fransa.....
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    israil fransaya kafa tutar zaten.israil orta-doğuda abd nin sözcüsüdür. ve ussudur.fransa iran yaklaşımı ilk değildir..iran demek fransa demektir.iran fransanın sözcüsü ve askeri üssüdür...dikkat edin hem iran hem fransa pkk ypg besler.ortak noktaları bize karşi ďüşman..israile filan ne fransa ne iran bulaşmaz..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail yanında değiliz ancak osmanlıya ve türkiyeye düşman iranmı yüzakı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun. Müslümanların yüz akı İran İslam Cumhuriyetine bu kinin kaynağı ne? Kudüs işgalcisi siyonist devletin başının belası olan İslam ülkesini; işgal devleti ile bir tutanları kınıyor, lanetliyorum. Büyükelçilik mi açması gerekiyor siyonist çete devletinin bizim gibi? Yoksa normalleşmesi mi gerekiyor şekil a'daki gibi? Ya da ticaret gemilerinin yol yapması mı lazım denizden ve karadan?
    Cevapla
  • Ahmet hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Müslüman be şu İran kadın çocuk demeden suriyede ve ırakta binlerce Müslümanı öldürdü hala da devam adiyor
    Cevapla
  • haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    İran ne zaman islama hizmet ettiki Trk dertleri ayrımcılık ve Şia Sunnilere eziyet edenleri bu şekilde savunmak ne iş?
    Cevapla
  • Millet 1 yıl önce Şikayet Et
    İran, hangi silahı ile hangi kafiri hangi yahudiyi vurmuş ki. İran bütün silahları ile islam düşmanlığı yapmaktadır. İranın düşmanı Müslümanlardır, kafirin partneridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR